- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Şeftali Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Kıbrıs yöresine ait olan şeftali kebabı ile unutmayacağınız bir lezzet ile buluşacaksınız. Şeftali kebabının hikayesi ise seyyar olarak bu kebabı satan satıcıdan kebap alan bir turist adını sorduğunda şef Ali’nin kebabı diyerek karşılık vermiş , turist ise bunu şeftali kebabı olarak algılayınca o günden günümüze adı şeftali kebabı olarak bilinir.
Malzemeler ;
- 1 adet kuzu gömleği
- Yarım kilo karışık kıyma
- 1 demet maydanoz
- 2 adet soğan
- 2 adet domates
- 5 adet sivribiber
- Yeteri kadar tuz , karabiber ,kimyon
Hazırlanışı ;
- Kuzu gömleğini ılık su içinde bekleterek yumuşamasını sağlayın. Gömlek yumuşadıktan sonra sarma işlemi ve lezzeti yerinde olacaktır.
- Soğanları rendeden geçirin , maydanozları da ince bir şekilde kıyarak hazır edin. Soğanları rendelerken suyunun çıkmamasına özen gösterin.
- Kıymanın içine soğanları , maydanozu ve baharatlarını ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Dinlenmesi için buzdolabında 1 saat bekleterek kıymanın hazır olmasını bekleyin.
- Kuzu gömleğini istediğiniz adetlerde makas ile keserek ortasına hazırladığınız kıymadan koyun.
- Dolma sarma işlemi gibi gömleği sararak her tarafını gömlek ile kaplayın. Gömlek ince olduğundan yırtılma olmaması için dikkat edin.
- Köfteleri ızgara üzerinde yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıvıyağ kullanmadan bu işlemi yapmanız köftenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Köfteler piştikten sonra domates ve közlenmiş biberler eşliğinde servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.