- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Fıstıklı Kebap
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Fıstıklı kebap Gaziantep yöresine ait olan fıstık ile bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan ve yedikten sonra insanı kendinden geçiren bir lezzete sahip kebap çeşitidir.
Malzemeler ;
- Yarım kilo erkek kuzu kol eti
- 80 gram kuyruk yağı
- 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
- 100 gram Antep fıstık
- Yeteri kadar tuz
Garnitür için ;
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber
- 1 adet soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yeteri kadar sumak
Hazırlanışı ;
- Kebap yapılacak kıymayı hazırlamak için satır ile eti ve kuyruk yağını kıyma olana kadar doğrayın.
- Satır kıyması kebap için en ideal olan eti ortaya çıkartacaktır. Kıymanın tane tane olması görünüm açısından ve lezzet bakımından tercih edilmektedir.
- Kıymamız istenilen kıvama geldikten sonra pul biber ve tuz ilave ederek güzelce yoğurun. Baharatlar kıymaya tam yedirildikten sonra şişlere geçirmek için hazır olacaktır.
- Kıymamızı şişlere geçirmek için avuç içiniz ile parçalar kopartarak içine göz kararı fıstık koyup avucunuz ile birkaç kez sıkın.
- Fıstıklar kıymanın içinde tam dağıldıktan sonra şişe geçirebilirsiniz. Elinizi biraz ıslattıktan sonra kebap üzerine nakış işlemine başlayabilirsiniz.
- Kıymayı her şişe geçirdiğinizde elinizi mutlaka ıslatın.
- Mangal üzerinde veya ızgarada sürekli çevirerek pişirebilirsiniz.
- Garnitür için soğanları sumaklayarak maydanoz ile birlikte karıştırın. Domates ve sivri biberleri ateşte közledikten sonra kebap yanında servis edebilirsiniz.
- İmkanınız var ise yanında salçalı bulgur pilavı ile sunabilirsiniz.
- Afiyet Olsun.