Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba


Fıstıklı Kebap
Fıstıklı kebap Gaziantep yöresine ait olan fıstık ile bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan ve yedikten sonra insanı kendinden geçiren bir lezzete sahip kebap çeşitidir.
Malzemeler ;
  • Yarım kilo erkek kuzu kol eti
  • 80 gram kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 100 gram Antep fıstık
  • Yeteri kadar tuz
Garnitür için ;
  • 2 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar sumak
Hazırlanışı ;

  • Kebap yapılacak kıymayı hazırlamak için satır ile eti ve kuyruk yağını kıyma olana kadar doğrayın.
  • Satır kıyması kebap için en ideal olan eti ortaya çıkartacaktır. Kıymanın tane tane olması görünüm açısından ve lezzet bakımından tercih edilmektedir.
  • Kıymamız istenilen kıvama geldikten sonra pul biber ve tuz ilave ederek güzelce yoğurun. Baharatlar kıymaya tam yedirildikten sonra şişlere geçirmek için hazır olacaktır.
  • Kıymamızı şişlere geçirmek için avuç içiniz ile parçalar kopartarak içine göz kararı fıstık koyup avucunuz ile birkaç kez sıkın.
  • Fıstıklar kıymanın içinde tam dağıldıktan sonra şişe geçirebilirsiniz. Elinizi biraz ıslattıktan sonra kebap üzerine nakış işlemine başlayabilirsiniz.
  • Kıymayı her şişe geçirdiğinizde elinizi mutlaka ıslatın.
  • Mangal üzerinde  veya ızgarada sürekli çevirerek pişirebilirsiniz.
  • Garnitür için soğanları sumaklayarak maydanoz ile birlikte karıştırın. Domates ve sivri biberleri ateşte közledikten sonra kebap yanında servis edebilirsiniz.
  • İmkanınız var ise yanında salçalı bulgur pilavı ile sunabilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -