Posted by : Yunus Bayram 12 Haziran 2013 Çarşamba


Urfa Frenk Tava
Üyelerimizden Tuba Alay’a bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
URFA’NIN MEŞHUR FRENK TAVASI
200 gr kıyma et
1 orta boy soğan
2-3 tane kırmızı biber
1 tatlı kaşığı salça
1 küçük domates
7-8 büyük boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı
bir yemek kaşığı üzüm pekmezi
tuz,karabiber,isot
Soğan, kırmızı biber ve küçük domates çok ince doğranır ve kıymaya karıştırılır. Arkasından salça, bir miktar tuz, isot eklenir ve yoğurulur. Diğer tarafta domateslerin sap kısmı bıçakla azıcık oyulur yani domatesin o sert yeşil kısmı küçük bi operasyonla alınır:) Ardından domates ters çevrilir ve bi parmak eninde dilimlenir ama dilimler sonuna kadar kesilmez alt tarafı bi parça kalır dilimler birbirine bağlı olur kesilen taraf doğranmış gibi görünür.
Hazırlanan iç bu yarıkların içine çok fazla olmamak şartıyla yerleştirilir. Domatesler tencereye tam olarak oturur yani büyük tencere olmamalı. Bir kasede salçalı su hazırlanıp ilave edilir sakın su fazla olmasın. Üzerine uygun tabak konarak pişirilir. Piştikten sonra 2 yemek kaşığı yardımıyla domateslerin şekli bozulmadan bi borcama (yine büyük veya küçük olmicak) alınır. Pekmez üzerinde gezdirilerek fırına verilir. 40 dk. üzeri kızarana kadar fırında kalan frenk tavası yemeğe hazır. Afiyet olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -