- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Fesleğen Soslu Karides
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Karides içeren yemekler biraz zahmetli olur ama enfes tatlar bazen zahmetli olur değil mi?
Bu tarifimizde de hem karidesin lezzeti hem de fesleğen sosu harika bir yemek oluşturmanızı sağlayacak.
Fesleğen Soslu Karides tarifimiz şu şekilde :
Malzemeler ;
- Fesleğen Sosu (Yapılışı için tıklayın)
- 1 Kg Karides
- 2 Yemek Kaşığı ceviz
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı ;
- Karidesler güzelce temizlendikten sonra bol tuzlu su içerisinde kaynatılır. Kaynatılan karidesler soğuması için ayrı bir kaba alınır.
- Geniş bir tava içine hazırladığınız fesleğen sosu ile birlikte karidesleri atıp kavurun.
- Karidesleri, lezzetli olmaları için kısa bir süre kavurun, içlerinin bir miktar az pişmiş kalması lezzetini arttırır.
- Sadece yüzeyini pişirdiğiniz karidesleri bir fırın kabına alın ve üzerine zeytinyağı, kaşar peyniri ve ceviz ilave ederek fırına verin.
- 180 Derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
- Afiyet Olsun.