Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Pazılı Nohut
Pazı, ıspananakgiller ailesinden olan ve yapraklarında bulunan mineraller sayesinde birçok hastalığa iyi geldiği söylenen çok faydalı bir sebzedir.
Pazının birçok farklı tarifi bulunmakta, size bu kez Pazılı Nohut tarifinin nasıl yapıldığını anlatacağız.
Malzeme listemizle başlayalım:
Malzemeler ;
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 çorba domates salçası
  • 1 adet doğranmış soğan
  • 1 demet pazı
  • Tuz
  • Kırmızı biber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı ;

  • Nohutları bir gün öncesinden suda bekleterek yumuşatın.
  • Yemek için kullanacağınız geniş bir tencere içerisine sıvıyağı ve doğranmış soğanları koyarak kavurun.
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine bir yemek kaşığı salça koyarak karıştırmaya devam edin. Sürekli karıştırmanız salçanın tencereye yapışmamasını sağlayacaktır.
  • Üzerine suyu süzülmüş nohutları ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakın. Nohutlar sulu bir şekilde koyulmamalıdır. Nohutların beklediği suyu yemeğinize koymayın, eğer koyarsanız gaz yapacaktır.
  • Nohutlar yarım saat kadar kaynadıktan sonra yumuşayacaktır. Dilerseniz bu kısımda düdüklü tencere kullanabilirsiniz, nohutlarınız ağızda dağılacaktır.
  • Pazıları bol su ile yıkadıktan sonra küçük parçalara bölerek kaynayan yemeğe ilave edin.
  • 10 Dk kadar tüm karışımı pişirin.
  • Üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -