- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Kölük Aşı
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Kölük aşı Kilis yöresine ait olan çorbadan daha katı yemek olarak bilinmektedir. Kurubaklagil ailesinden olan mercimek ile yapılan yemeği evinizin mutfağında kısa süre içinde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 500 gr. kırmızı mercimek
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet soğan
- 5 kahve fincanı margarin
- 4 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Hazırlanışı ;
- Mercimek ve bulguru ıslatarak yarım saat kadar oda sıcaklığında bekletin. Geniş bir tencere içerisine sıcak su ilave ederek mercimek ve bulguru koyarak karıştırın.
- Orta ateşte kaynayan suyu ara sıra karıştırarak mercimek ve bulgurların yumuşamasını bekleyin.
- Soğanların kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayarak yemeğin içine ilave edin.
- Ayrı bir tava içine margarini , tuzu ve pulbiberi ekleyerek güzelce kavurun. Sos kıvamına gelen yağımızı kaynayan çorba içine dökerek yarım saat kadar orta ateşte kaynatın.
- Yemek kaynayana kadar altını kapatmayın ve sürekli olarak karıştırın.
- Kölük aşı yemeğinin içinde bulunan mercimekler ve bulgurlar istediğiniz kıvama geldikten sonra ocağın altını kapatın.
- Servis tabaklarına aldığınız yemeğin üzerine nane ve maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.