Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi


Falefel
Orta Doğu yemekleri arasında en çok tercih edilen falafel  ,vejeteryan kişiler içinde en ideal yemek diyebiliriz.
Malzemeler ;
  • 400 Gram haşlanmış nohut
  • Köfte baharatı
  • 1 adet soğan,
  • 4 diş sarımsak,
  • 1 yumurta,
  • 1 kase un,
  • 1 adet kabartma tozu
Hazırlanışı ;

  • Tarifte kullanılacak nohutları bir gün öncesinden suda bekleterek yumuşamasını sağlayın.
  • Nohutlar yumuşadıktan sonra mutfak robotundan geçirerek mercimek tanesi boyutuna getirin.
  • Mutfak robotundan çıkartmadan içerisine köfte baharatı ,soğan , sarımsak ve yumurtayı ilave ederek bir kez daha robottan geçirin.
  • Mutfak robotundan karıştırma kabına aldığımız karışımın üzerine un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz.
  • Köfte kıvamına geldikten sonra hamurdan parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın.
  • Köfteden biraz büyük yuvarladığınız hamurları dinlenmesi için 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bu sayede köfteler pişerken dağılmayacaktır.
  • Falefeli pişirmek için tava içine üzerleri tam geçmeyecek kadar yağ koyun ve buzdolabından çıkartarak hemen kızartın.
  • Kızartma işleminde çatal kullanmayın falefel dağılabilir , çatal yerine bir yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Köftelerin her yanı pişene kadar güzelce çevirin.
  • Köfteler piştikten sonra peçete üzerinde bekleterek yağlarının alınmasını sağlayın.
  • Yağları alındıktan sonra salata üzerinde veya sade olarak servis edebilirsiniz.
  • Tarifin en güzel yanı kullanmak istediğiniz kadar falefel kızartarak kalanını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -