- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Falefel
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Orta Doğu yemekleri arasında en çok tercih edilen falafel ,vejeteryan kişiler içinde en ideal yemek diyebiliriz.
Malzemeler ;
- 400 Gram haşlanmış nohut
- Köfte baharatı
- 1 adet soğan,
- 4 diş sarımsak,
- 1 yumurta,
- 1 kase un,
- 1 adet kabartma tozu
Hazırlanışı ;
- Tarifte kullanılacak nohutları bir gün öncesinden suda bekleterek yumuşamasını sağlayın.
- Nohutlar yumuşadıktan sonra mutfak robotundan geçirerek mercimek tanesi boyutuna getirin.
- Mutfak robotundan çıkartmadan içerisine köfte baharatı ,soğan , sarımsak ve yumurtayı ilave ederek bir kez daha robottan geçirin.
- Mutfak robotundan karıştırma kabına aldığımız karışımın üzerine un ve kabartma tozunu da ekledikten sonra yoğurmaya başlıyoruz.
- Köfte kıvamına geldikten sonra hamurdan parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın.
- Köfteden biraz büyük yuvarladığınız hamurları dinlenmesi için 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bu sayede köfteler pişerken dağılmayacaktır.
- Falefeli pişirmek için tava içine üzerleri tam geçmeyecek kadar yağ koyun ve buzdolabından çıkartarak hemen kızartın.
- Kızartma işleminde çatal kullanmayın falefel dağılabilir , çatal yerine bir yemek kaşığı kullanabilirsiniz. Köftelerin her yanı pişene kadar güzelce çevirin.
- Köfteler piştikten sonra peçete üzerinde bekleterek yağlarının alınmasını sağlayın.
- Yağları alındıktan sonra salata üzerinde veya sade olarak servis edebilirsiniz.
- Tarifin en güzel yanı kullanmak istediğiniz kadar falefel kızartarak kalanını buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.