Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Zeytinyağlı Soya Fasulyesi
Baklagiller arasında en lezzetli ürün olan soya fasülyesi ile eşsiz bir lezzete şahitlik edeceksiniz. Soya fasülyesinin zeytinyağı ile bütünleşmesi sonucunda ortaya çıkan lezzeti hiçbir yerde bulamazsınız.
Malzemeler ;
  • 1 su bardağı soya fasulyesi
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 2 adet yeşilbiber
  • 2 adet kırmızı biberi
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
Hazırlanışı ;

  • Soya fasülyelerini bir gün öncesinden suda bekleterek yumuşamasını sağlayın. Fasülyeler tencere içine koyularak taşıncaya kadar kaynatılır.
  • Ayrı bir tencere içine 1 yemek kaşığı zeytin yağ ile birlikte soğanlar ve sarımsaklar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine küçük doğranmış domatesler , biberler ve havuçları doğrayarak kavurmaya devam edelim.
  • Diğer taraftan haşlanan fasülyelerin üzerine kavurduğumuz sebzeleri ilave ederek karıştırıyoruz.
  • Fasülyelerin suyunu süzerek sebzeleri ilave etmeniz gerekiyor. Suyunu  atmadan sebzeler ile birlikte kavrulan fasülyelerin ardından süzülen su tekrar koyulur.
  • Malzemelerin hepsi birbirlerine geçtikten sonra süzülen su tekrar koyularak kaynamaya bırakılır. Kaynama işleminde ara sıra karıştırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Tuzunu ve baharatlarını ilave ettikten sonra kıyılmış maydanozları ister tencere içine ilave edebilir , dilerseniz servis tabaklarının üzerine bir tutam koyabilirsiniz.
  • Fasülyelerimiz kaynadıktan sonra tüm malzemeler yumuşak bir kıvama gelecektir. Bu sırada ocağın altını kapatarak sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -