Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Fava
Fava bakla ezmesi olarak da bilinen mezeler arasında yerini alarak sofralara farklı lezzetler getirmektedir. Özellikle ev yapımı fava tarifini hiçbir yerde bulamayacaksınız.
Malzemeler ;
  • 250 gram bakla içi
  • 1 adet küçük havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet limon
Hazırlanışı ;

  • Bakla içini bol suda yıkayarak geniş bir tencere içine alın.
  • Havuçların kabukları soyularak tencereye yemeklik olarak doğranır. Aynı şekilde sarımsak ve soğanlarında kabukları soyularak küçük şekilde doğranıp tencereye ilave edilir.
  • 1 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan yemeğin üzerinde köpükler oluşacaktır. Bunları temizleyerek yarım çay bardağı zeytinyağı ilave ederek kaynatmaya devam edin.
  • Kaynayan malzemeler yumuşak bir kıvama geldikten son püre haline gelene kadar karıştırarak ezin.
  • Karıştırma işlemini yaparken diğer yandan dereotunu ince bir şekilde kıyarak yemeğe ilave edin.
  • Dereotunu sonradan ilave etmenizin nedeni içerisinde bulunan malzemelerin daha yumuşak bir kıvamda olmasıdır.
  • Malzemeler püre haline geldikten sonra çukur bir tabak içine boşaltarak oda sıcaklığında soğutun.
  • Soğuduktan sonra katı bir kıvama gelebilir. İstediğiniz şekilde dilimleyerek üzerine dereotu , limon suyu ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -