- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Fava
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Fava bakla ezmesi olarak da bilinen mezeler arasında yerini alarak sofralara farklı lezzetler getirmektedir. Özellikle ev yapımı fava tarifini hiçbir yerde bulamayacaksınız.
Malzemeler ;
- 250 gram bakla içi
- 1 adet küçük havuç
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım demet dereotu
- 1 adet limon
Hazırlanışı ;
- Bakla içini bol suda yıkayarak geniş bir tencere içine alın.
- Havuçların kabukları soyularak tencereye yemeklik olarak doğranır. Aynı şekilde sarımsak ve soğanlarında kabukları soyularak küçük şekilde doğranıp tencereye ilave edilir.
- 1 su bardağı su ilave ederek kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan yemeğin üzerinde köpükler oluşacaktır. Bunları temizleyerek yarım çay bardağı zeytinyağı ilave ederek kaynatmaya devam edin.
- Kaynayan malzemeler yumuşak bir kıvama geldikten son püre haline gelene kadar karıştırarak ezin.
- Karıştırma işlemini yaparken diğer yandan dereotunu ince bir şekilde kıyarak yemeğe ilave edin.
- Dereotunu sonradan ilave etmenizin nedeni içerisinde bulunan malzemelerin daha yumuşak bir kıvamda olmasıdır.
- Malzemeler püre haline geldikten sonra çukur bir tabak içine boşaltarak oda sıcaklığında soğutun.
- Soğuduktan sonra katı bir kıvama gelebilir. İstediğiniz şekilde dilimleyerek üzerine dereotu , limon suyu ve zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.