Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi


Nohutlu Mercimek Yahnisi
Nohutlu mercimek yahnisi malzemesi bol ve zahmet gerektiren bir tarif olduğundan özel gün ve gecelerinizde deneyebilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 4 Adet domates
  • 2 Su bardağı nohut
  • 1 Su bardağı yeşil mercimek
  • 1 Su bardağı dilimlenmiş havuç
  • 2 Su bardağı doğranmış patates
  • 2 Adet orta boy soğan
  • Yarım su bardağı yeşil biber
  • 1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 4 Diş sarmısak
  • 1 Su bardağı etsuyu
  • 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 Çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;

  • Yemeğimiz 6 kişilik olmakla birlikte ölçülerde istediğiniz şekilde değişiklik yapabilirsiniz.
  • Nohut haşlanmak üzere bir gün öncesinden haşlanarak sıcak su içinde bekletilir.
  • Aynı şekilde mercimekleri de haşlayarak hazır hale getirebilirsiniz.
  • Nohut ve mercimekleri karıştırarak farklı bir tabak içine alın.
  • Üzerine iri domates,  havuç ,patates, soğan,sarımsak ve biberleri keserek karıştırın.
  • Ayrı bir kap içinde sosunu hazırlamak için et suyu , pul biber ,sıvıyağ ve salçayı karıştırarak sos kıvamına getirin.
  • Hazırladığınız bu sos yahni için gerekli olan lezzeti verecektir.
  • Sebzeleri geniş bir tencere içine alarak kısık ateşte haşlamaya başlayın. Aynı zamanda hazırladığınız sosu üzerine ilave ederek karıştırın.
  • Sebzelerin üzeri geçecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
  • Bir süre sonra üzerinde köpükler oluşacaktır. Bunları temizleyerek tuzunu ve karabiberini ilave edip kapağı kapalı bir şekilde kaynatmaya devam edin.
  • Yemek içinde bulunan malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatarak sıcak olarak servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -