- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Nohutlu Mercimek Yahnisi
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Nohutlu mercimek yahnisi malzemesi bol ve zahmet gerektiren bir tarif olduğundan özel gün ve gecelerinizde deneyebilirsiniz.
Malzemeler ;
- 4 Adet domates
- 2 Su bardağı nohut
- 1 Su bardağı yeşil mercimek
- 1 Su bardağı dilimlenmiş havuç
- 2 Su bardağı doğranmış patates
- 2 Adet orta boy soğan
- Yarım su bardağı yeşil biber
- 1 Tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
- 4 Diş sarmısak
- 1 Su bardağı etsuyu
- 2 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 Çorba kaşığı domates salçası
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
- Yemeğimiz 6 kişilik olmakla birlikte ölçülerde istediğiniz şekilde değişiklik yapabilirsiniz.
- Nohut haşlanmak üzere bir gün öncesinden haşlanarak sıcak su içinde bekletilir.
- Aynı şekilde mercimekleri de haşlayarak hazır hale getirebilirsiniz.
- Nohut ve mercimekleri karıştırarak farklı bir tabak içine alın.
- Üzerine iri domates, havuç ,patates, soğan,sarımsak ve biberleri keserek karıştırın.
- Ayrı bir kap içinde sosunu hazırlamak için et suyu , pul biber ,sıvıyağ ve salçayı karıştırarak sos kıvamına getirin.
- Hazırladığınız bu sos yahni için gerekli olan lezzeti verecektir.
- Sebzeleri geniş bir tencere içine alarak kısık ateşte haşlamaya başlayın. Aynı zamanda hazırladığınız sosu üzerine ilave ederek karıştırın.
- Sebzelerin üzeri geçecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
- Bir süre sonra üzerinde köpükler oluşacaktır. Bunları temizleyerek tuzunu ve karabiberini ilave edip kapağı kapalı bir şekilde kaynatmaya devam edin.
- Yemek içinde bulunan malzemeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatarak sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.