Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Humus
Hatay yöresine ait olan humus tarifi oldukça ekonomik malzemeler ile yapılan lezzetli bir tarif. Ev hanımları akşam yemeklerinde kolay bir şekilde deneyebilir.
Malzemeler ;
  • Yarım kilo nohut
  • 1  çay bardağı tahin
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 4 çorba kaşığı limon suyu
  • 3  diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, maydanoz
Hazırlanışı ;

  • Nohutlar yumuşak bir kıvama gelmesi için 24 saat öncesinden suda bekletin. 24 saat sonra düdüklü tencerede hafif kaynatarak üzerinde ki köpükleri temizleyin.
  • Tekrar tencereye alarak üzeri geçene kadar su ilave ederek tam olacak şekilde haşlayın.
  • Nohutların kabuklarını soyduktan sonra 1 su bardağı su ile tencereye alın ve ezerek suyunu çıkartın.
  • Nohutlar ezildikten sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin .
  • Nohutlar püre haline geldikten sonra katı bir kıvama gelecektir. Nohutu açmak için tencereye 1 su bardağı su ilave ederek karıştırarak kaynatın.
  • Nohutlar istediğiniz kıvama geldikten sonra ocaktan alarak üzerine limon suyu , tahin , tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
  • Geniş bir servis  tabağına aldığınız humusun üzerini süslemek için Maydanoz , karabiber ve buna benzer baharatlar ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
  • Patates püresi kıvamını alan humus tarifini kolay bulunan malzemeler ile yapabilirsiniz. Nohutun tam olarak yumuşaması için kaynatma işlemlerini uzun tutmanız humusun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -