- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Humus
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Hatay yöresine ait olan humus tarifi oldukça ekonomik malzemeler ile yapılan lezzetli bir tarif. Ev hanımları akşam yemeklerinde kolay bir şekilde deneyebilir.
Malzemeler ;
- Yarım kilo nohut
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay kaşığı kimyon
- 4 çorba kaşığı limon suyu
- 3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, maydanoz
Hazırlanışı ;
- Nohutlar yumuşak bir kıvama gelmesi için 24 saat öncesinden suda bekletin. 24 saat sonra düdüklü tencerede hafif kaynatarak üzerinde ki köpükleri temizleyin.
- Tekrar tencereye alarak üzeri geçene kadar su ilave ederek tam olacak şekilde haşlayın.
- Nohutların kabuklarını soyduktan sonra 1 su bardağı su ile tencereye alın ve ezerek suyunu çıkartın.
- Nohutlar ezildikten sonra mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin .
- Nohutlar püre haline geldikten sonra katı bir kıvama gelecektir. Nohutu açmak için tencereye 1 su bardağı su ilave ederek karıştırarak kaynatın.
- Nohutlar istediğiniz kıvama geldikten sonra ocaktan alarak üzerine limon suyu , tahin , tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
- Geniş bir servis tabağına aldığınız humusun üzerini süslemek için Maydanoz , karabiber ve buna benzer baharatlar ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Patates püresi kıvamını alan humus tarifini kolay bulunan malzemeler ile yapabilirsiniz. Nohutun tam olarak yumuşaması için kaynatma işlemlerini uzun tutmanız humusun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.
- Afiyet Olsun.