- Back to Home »
- •Börek Tarifleri »
- Kıymalı Tepsi Böreği
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
- MALZEMELER:
- HAMUR İÇİN
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)
- ÜZERİ İÇİN
- 1 su bardağı sıvı yağ
- BÖREK HARCI İÇİN
- 150 gr. dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1- 2 sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 1 küçük domates
- Tuz, karabiber
- YAPILIŞI:
- HAMURUN YAPILIŞI
- Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
- Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.
- Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.
- Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
- Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.
- Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.
- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
- KIYMALI BÖREK HARCININ YAPILIŞI
- Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.
- Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir.
- Suyunu çekince ateşten alınıp tuz,karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.
Afiyet olsun