Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Mercimekli Tirit
Akşam yemeklerinizde farklı bir tarif arıyorsanız Mercimekli tirit tam size göre. Yapılışı biraz olsun zahmetli olsa da , verdiğiniz zahmete değdiğini göreceksiniz.
Malzemeler ;
  • 1 Tane Ekmeğin içi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 Tane kuru soğan
  • 5 Yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı ;

  • Tarifimize mercimekleri bir gün öncesinden hazırlayarak başlayabiliriz. Ilık su içerisinde 1 gün beklettiğiniz yeşil mercimekler yemek içerisinde çok daha lezzetli olacaktır. ( kuru bakliyatları mutlaka suda bekletip canlandırın. Bu şekilde çok daha sağlıklı olacaktır)
  • Tavaya yağ koyun ve üzerine ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine bir miktar salça ve haşlanmış olan mercimekleri ilave ederek karıştırma işlemine geçin.
  • Kaynayan yemeğin üzerine tuz ve karabiber eklenerek ocağın altı kısık ateşe alınarak yaklaşık 20 dk kadar daha pişirilir.
  • Bayat ekmekleri fırın tepsisi üzerine yayarak  tereyağı parça halinde koyulur. Tereyağı miktarını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış olan fırına verdiğiniz tepsi içindeki ekmekler kızarana kadar pişirin.
  • Piştikten sonra hazırladığımız yemeği üzerine ekleyerek soğuması için beklemeye alın.
  • Üzerini süslemek için farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Bizim önerimiz , yemeğin yanına sarımsaklı veya sarımsaksız olarak tercih edeceğiniz yoğurt olacaktır.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -