- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Mercimekli Tirit
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Akşam yemeklerinizde farklı bir tarif arıyorsanız Mercimekli tirit tam size göre. Yapılışı biraz olsun zahmetli olsa da , verdiğiniz zahmete değdiğini göreceksiniz.
Malzemeler ;
- 1 Tane Ekmeğin içi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı yeşil mercimek
- 1 Tane kuru soğan
- 5 Yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Hazırlanışı ;
- Tarifimize mercimekleri bir gün öncesinden hazırlayarak başlayabiliriz. Ilık su içerisinde 1 gün beklettiğiniz yeşil mercimekler yemek içerisinde çok daha lezzetli olacaktır. ( kuru bakliyatları mutlaka suda bekletip canlandırın. Bu şekilde çok daha sağlıklı olacaktır)
- Tavaya yağ koyun ve üzerine ince doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine bir miktar salça ve haşlanmış olan mercimekleri ilave ederek karıştırma işlemine geçin.
- Kaynayan yemeğin üzerine tuz ve karabiber eklenerek ocağın altı kısık ateşe alınarak yaklaşık 20 dk kadar daha pişirilir.
- Bayat ekmekleri fırın tepsisi üzerine yayarak tereyağı parça halinde koyulur. Tereyağı miktarını istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.
- 200 derece önceden ısıtılmış olan fırına verdiğiniz tepsi içindeki ekmekler kızarana kadar pişirin.
- Piştikten sonra hazırladığımız yemeği üzerine ekleyerek soğuması için beklemeye alın.
- Üzerini süslemek için farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Bizim önerimiz , yemeğin yanına sarımsaklı veya sarımsaksız olarak tercih edeceğiniz yoğurt olacaktır.
- Afiyet Olsun.