Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Nohut Güveç
Hep yaptığınız nohut yemeğini bu kez güveç kullanarak denemenizi öneririz, nohutların güveç içerisinde daha farklı bir lezzet kazandığını siz de göreceksiniz.
  • Malzemeler ;
  • 600 gr. Kemikli Dana Eti
  • 2 Su Bardağı Nohut
  • 1 Adet Soğan
  • 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 6 Su Bardağı Kaynar Su
Hazırlanışı ;

  • Nohutları hazırlarken bir gün öncesinde su içerisinde bıraktığınız zaman nohutlar daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
  • Hazır olan nohutları bir tencere içerisine alarak üzerine 4 bardak su koyarak ağzını kapatıp kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yemeğin üzerine ince ince doğradığınız soğanları da ilave ederek kısa bir süre karıştırdıktan sonra tuz ve baharatlarını ve kemikli etlerimizi de  ekleyerek tekrar kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan yemeğin üzerine zeytinyağı ve domates salçasını da ilave ederek renginin gelmesine kadar ocağın altını kısık ateşte bırakın.
  • Rengi geldikten sonra ocaktan aldığınız nohut yemeğini kullanacağınız güveç içerisine boşaltarak tekrar fırına verebilirsiniz.
  • Fırında pişen nohutların piştiğini anlamanız için birkaç nohutu ağzınıza alarak ezin. Ağzınıza sertlik hissi gelmiyor ise nohutunuz tam olarak pişmiş demektir. Nohutlar mümkün olduğunca taze ve kırılmamış olanlardan tercih etmelisiniz.
  • Yemeği servis ederken yanında pilav ve turşuyu da ihmal etmeyin.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -