- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Nohut Güveç
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Hep yaptığınız nohut yemeğini bu kez güveç kullanarak denemenizi öneririz, nohutların güveç içerisinde daha farklı bir lezzet kazandığını siz de göreceksiniz.
- Malzemeler ;
- 600 gr. Kemikli Dana Eti
- 2 Su Bardağı Nohut
- 1 Adet Soğan
- 5 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
- 1 Çay Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 6 Su Bardağı Kaynar Su
Hazırlanışı ;
- Nohutları hazırlarken bir gün öncesinde su içerisinde bıraktığınız zaman nohutlar daha yumuşak ve lezzetli olacaktır.
- Hazır olan nohutları bir tencere içerisine alarak üzerine 4 bardak su koyarak ağzını kapatıp kaynamaya bırakın.
- Kaynayan yemeğin üzerine ince ince doğradığınız soğanları da ilave ederek kısa bir süre karıştırdıktan sonra tuz ve baharatlarını ve kemikli etlerimizi de ekleyerek tekrar kaynamaya bırakın.
- Kaynayan yemeğin üzerine zeytinyağı ve domates salçasını da ilave ederek renginin gelmesine kadar ocağın altını kısık ateşte bırakın.
- Rengi geldikten sonra ocaktan aldığınız nohut yemeğini kullanacağınız güveç içerisine boşaltarak tekrar fırına verebilirsiniz.
- Fırında pişen nohutların piştiğini anlamanız için birkaç nohutu ağzınıza alarak ezin. Ağzınıza sertlik hissi gelmiyor ise nohutunuz tam olarak pişmiş demektir. Nohutlar mümkün olduğunca taze ve kırılmamış olanlardan tercih etmelisiniz.
- Yemeği servis ederken yanında pilav ve turşuyu da ihmal etmeyin.
- Afiyet Olsun.