- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Köfteli Nohut
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Köftenin nohut ile birleşmesi sonucunda ortaya çıkan lezzeti
mutlaka denemelisiniz. Özellikle akşam yemeklerinde pilavın
yanında eşlik edecek köfteli nohut yemeğini sizlere sunuyoruz.
- Malzemeler ;
- 2 Su bardağı nohut
- 2 Adet soğan
- 3 Dilim ekmek içi
- 3 Diş sarımsak
- 2 Çorba kaşığı salça
- 1 Çorba kaşığı tereyağı
- 3 Su bardağı su
- 250 Gram kıyma
- 1 Yumurta akı
- Hazırlanışı ;
- Yemeğin ana malzemesi olan köfteyi yaparak başlayabiliriz. Köftelerimizi hazırlamak için kıyma , ekmek içi ve yumurta akını bir kaba koyarak güzelce karıştıralım.
- Karıştırdığımız köfteleri misket büyüklüğünde yuvarlayarak una bulayarak dinlenmesi için buzdolabında 5-10 dk kadar bekletelim.
- Nohutlarımızı düdüklü tencere yardımı ile yüksek ateşte haşlamaya bırakalım. Nohutları hazır olarak almanız tavsiye edilir. Nohutları kendi imkanlarınız ile hazırlarsanız yemeğin içerisine kabuklarını bırakarak kötü bir görüntü yaratabilir.
- Bu işlemler bittikten sonra tencere içerisin de salça, soğanların rendelenmiş hali , tereyağı ekleyerek bir miktar kavuralım.
- Kavrulan malzemelerin üzerine biraz su , ve hazırladığımız köfteleri koyarak kaynatalım.
- Biraz kaynadıktan sonra içerisine haşlanmış nohutları ve sarımsakları da ilave ederek karıştıralım.
- Yaklaşık olarak 20 Dk pişirdikten sonra kapağını açmadan ocağın altını kapatalım.
- Oda sıcaklığında servis edeceğiniz köfteli nohut yemeğinin yanına pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.