Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi


Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Özel günleriniz de ve akşam yemeğin de tercih edebileceğiniz
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye tarifinin kolay yapılışını
siz tarif severlerin huzuruna sunuyoruz.
  • Malzemeler ;
  • 250 gram kuru fasulye
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı
  • Mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 50 gram pastırma
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber, bir miktar tuz
  • Hazırlanışı ;
  • Kuru fasülye’yi bir gün öncesinden suda bekleterek kısık ateşte haşlayın.
  • Soğanlarınızı yemeklik olarak doğradıktan sonra bir çay bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pembeleşen soğanların üzerine bir kaşık domates salçası , 2 adet kuşbaşı doğranmış soğanlarınızı da ilave ederek karıştırın.
  • Kuru fasülyeler haşlandıktan sonra ayrı bir tencereye alarak üzeri su ile örtülene kadar su ilave edin.
  • Diğer tarafta kavrulan sebzelerinizi de tencereye ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.
  • Pastırmalarınızı küçük boyutlarda doğrayarak tereyağı ile birlikte kavurun.
  • Hazırladığınız fasülyeleri fırın kabına alarak üzerine pastırmaları ilave edin.
  • Üzerine bir miktar tuz , 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek önceden ısıtılmış olan fırın da pişirmeye bırakın.
  • Yaklaşık 15 dk kadar pişirdiğiniz Pastırmalı Kuru Fasulye yemeğinizi çıkartarak sıcak olarak ister yemek tabaklarında isterseniz küçük güveçlerde servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -