- Back to Home »
- •Kuru Baklagiller »
- Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Özel günleriniz de ve akşam yemeğin de tercih edebileceğiniz
Fırında Pastırmalı Kuru Fasulye tarifinin kolay yapılışını
siz tarif severlerin huzuruna sunuyoruz.
- Malzemeler ;
- 250 gram kuru fasulye
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı
- Mısırözü yağı
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 adet sivri biber
- 50 gram pastırma
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber, bir miktar tuz
- Hazırlanışı ;
- Kuru fasülye’yi bir gün öncesinden suda bekleterek kısık ateşte haşlayın.
- Soğanlarınızı yemeklik olarak doğradıktan sonra bir çay bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pembeleşen soğanların üzerine bir kaşık domates salçası , 2 adet kuşbaşı doğranmış soğanlarınızı da ilave ederek karıştırın.
- Kuru fasülyeler haşlandıktan sonra ayrı bir tencereye alarak üzeri su ile örtülene kadar su ilave edin.
- Diğer tarafta kavrulan sebzelerinizi de tencereye ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar kaynatın.
- Pastırmalarınızı küçük boyutlarda doğrayarak tereyağı ile birlikte kavurun.
- Hazırladığınız fasülyeleri fırın kabına alarak üzerine pastırmaları ilave edin.
- Üzerine bir miktar tuz , 1 tatlı kaşığı nane ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek önceden ısıtılmış olan fırın da pişirmeye bırakın.
- Yaklaşık 15 dk kadar pişirdiğiniz Pastırmalı Kuru Fasulye yemeğinizi çıkartarak sıcak olarak ister yemek tabaklarında isterseniz küçük güveçlerde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.