- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Tepsi Köfte
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Tepsi köfte tarifi köftenin daha lezzetli olması için hazırlanan geleneksel bir tariftir. Sıradan köfte tariflerini daha zengin bir görünüm kazandıran tepsi köftesini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler ;
- 750 gram yağsız dana kıyma
- 2 Dilim ekmek
- 1 Yumurta sarısı
- 1 adet soğan
- 1 Demet maydanoz
- Tuz, Karabiber
- Köfte baharatı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 5 adet patates
- 1 Çorba kaşığı un
- 2 adet domates
- 5 dal dereotu
Hazırlanışı ;
- Köfteyi hazırlamak için kıymanın üzerine 2 dilim ekmek ufalanarak ilave edilir. Soğanlar ve maydanozlar ince bir şekilde kıyılarak kıymaya ilave edilip karıştırılır.
- Köftelerin dağılmaması için 1 adet yumurtayı kırarak yoğurma işlemine devam edin.
- Köfte baharatı , tuz ve karabiber ilave ettikten sonra köfte kıymamız hazır olacaktır.
- Patateslerin kabuklarını soyarak halka şeklinde doğrayın. Kızgın sıvı yağda hafif şekilde kızartın. Fırında verdiğiniz etler ile birlikte çiğ kalabilir.
- Köfteleri una bulayarak aynı yağ içinde köfteleri de kızartarak havlu kağıt üzerine alın.
- Domatesleri de halka şeklinde keserek fırın tepsisine önce patates , köfte ve daha sonra domates olacak şekilde dizin.
- Kaynamış domates suyu ve sıvıyağ ile sos yaparak köftelerin üzerinde gezdirin.
- Dereotu ile süsleyerek 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Suyunu çektiğini düşünüyorsanız tekrar sıcak domates sosu hazırlayarak ilave edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.