Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Tatlı Kırmızı Biberli ve Maydanozlu Levrek 
Levrek balığının tatlı eti ile kırmızı biberin tadı birleştiğinde ortaya çıkan lezzeti belkide hiç tatmamışsınızdır. Bu tarifin arasına birde taze maydanoz ekleyerek daha lezzetli bir hale dönüştürebilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 1 Paket  Fesleğenli ve Kekikli Salata Sosu
  • 3 adet ortaboy tatlı kırmızı biber
  • 2 adet bütün levrek
  • 1 bağ roka
  • 1 adet fırın torbası
  • 3 yemek kaşığı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı ;

  • Tarifimize salata sosunu hazırlayarak başlayabilirsiniz. Hazır olarak satın aldığınız fesleğenli ve kekikli salata sosunu arkasında bulunan talimatlara göre hazırlayın.
  • Levrekleri temizledikten sonra dinlenmesi için 5-10 dk kadar buzdolabında bekletin.
  • Rokayı , tatlı kırmızı biberleri ve maydanozu temizleyerek kaba bir şekilde doğrayın.
  • Yanmaz fırın torbasının içine önce temizlenmiş levrekleri , kırmızı biberi , salata sosunu , maydanozu, roka ve zeytinyağını koyarak yarım saat kadar buzdolabında bekletin.
  • Bu sırada fırını hazırlayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
  • Levrek balığının üzeri altın sarısı renginde kızardığını gördüğünüzde levrek pişmiş demektir.
  • Piştikten sonra fırın torbasından direk olarak servis tabağına boşaltın.
  • Servis tabağı üzerinde birkaç düzenleme yaptıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -