Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Tuza Gömülmüş Levrek
Levrek balığını farklı şekilde sofralarınızda bulundurmak isterseniz tarifimizi mutlaka inceleyin. Levreğin tuz içinde daha farklı bir tat aldığını deneyerek görebilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 3 Adet Levrek
  • 2 Adet defne yaprağı
  • 1 Adet limon
  • 3 paket iyotlu sofra tuzu
  • 3 adet yumurta akı
  • Karabiber
Hazırlanışı ;

  • Balıkların içine temizledikten sonra bol su ile birlikte yıkayalım.
  • Balıkları ortadan ikiye ayırarak içerisine tuz ,karabiber  ve limon dilimleri ile dolduruyoruz.
  • Defne yapraklarını da balık içine doldurduktan sonra ağızlarını kapatın.
  • Geniş bir karıştırma kabı içerisine 3 paket tuzu ve yumurta akını koyarak karıştırın. Karışım kar tanesi olana kadar devam etmeli.
  • Fırın tepsisi içerisine hazırladığınız tuzlu karışımı yayın . Tepsinin her tarafı tuz olmasına gerek olmadığından  , sadece balıkların boyutunda tuz sermeniz yeterlidir.
  • Tuzların üzerine balıklarımızı koyduktan sonra kalan tuzu balıkların üzerini kapatarak  koyun. Balıklar tuz ile kaplı olduğundan hiçbir şekilde görünmeyecektir.
  • Önceden ısıtılmış olan fırın içerisinde 20-25 dk kadar piştikten sonra tuz kalıpları içerisinden balıkları çıkartarak yeşillikler eşliğinde  servis edebilirsiniz.
  • Balıkların çok tuzlu olacağını düşünüyorsanız üzerine limon suyu gezdirerek de servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -