- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Tuza Gömülmüş Levrek
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Levrek balığını farklı şekilde sofralarınızda bulundurmak isterseniz tarifimizi mutlaka inceleyin. Levreğin tuz içinde daha farklı bir tat aldığını deneyerek görebilirsiniz.
Malzemeler ;
- 3 Adet Levrek
- 2 Adet defne yaprağı
- 1 Adet limon
- 3 paket iyotlu sofra tuzu
- 3 adet yumurta akı
- Karabiber
Hazırlanışı ;
- Balıkların içine temizledikten sonra bol su ile birlikte yıkayalım.
- Balıkları ortadan ikiye ayırarak içerisine tuz ,karabiber ve limon dilimleri ile dolduruyoruz.
- Defne yapraklarını da balık içine doldurduktan sonra ağızlarını kapatın.
- Geniş bir karıştırma kabı içerisine 3 paket tuzu ve yumurta akını koyarak karıştırın. Karışım kar tanesi olana kadar devam etmeli.
- Fırın tepsisi içerisine hazırladığınız tuzlu karışımı yayın . Tepsinin her tarafı tuz olmasına gerek olmadığından , sadece balıkların boyutunda tuz sermeniz yeterlidir.
- Tuzların üzerine balıklarımızı koyduktan sonra kalan tuzu balıkların üzerini kapatarak koyun. Balıklar tuz ile kaplı olduğundan hiçbir şekilde görünmeyecektir.
- Önceden ısıtılmış olan fırın içerisinde 20-25 dk kadar piştikten sonra tuz kalıpları içerisinden balıkları çıkartarak yeşillikler eşliğinde servis edebilirsiniz.
- Balıkların çok tuzlu olacağını düşünüyorsanız üzerine limon suyu gezdirerek de servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.