Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Bademli Alabalık Tava
Alabalık tarifleri arasında en çok tercih edilen  ve lezzetli olan bademli alabalık tarifini kolay ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 4 adet alabalık
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet  yumurta
  • 100 gr kızarmış badem
  • Sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz ve pul biber
Hazırlanışı ;

  • Balıkları fileto şeklinde hazırladıktan sonra tuz ve pul biber ile ovarak hazırlayın. Balıklar 1 saat dinlendikten sonra pişmek için hazır olacaktır.
  • Un ve çırpılmış yumurtayı ayrı bir kase içine alarak filetoları önce yumurta daha sonra una bulayarak hazırlayın.
  • Geniş bir tava içinde balıkların iki yüzü pişene kadar kızartın.
  • Balık kızardıktan sonra servis tabağına alarak üzerine hazır olarak satın aldığınız bademleri döverek balıkların üzerine serpiştirin.
  • Balıkların yanında kullanacağınız salata için roka , domates ve limon tercih edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -