- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Bademli Alabalık Tava
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Alabalık tarifleri arasında en çok tercih edilen ve lezzetli olan bademli alabalık tarifini kolay ve kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 4 adet alabalık
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 100 gr kızarmış badem
- Sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz ve pul biber
Hazırlanışı ;
- Balıkları fileto şeklinde hazırladıktan sonra tuz ve pul biber ile ovarak hazırlayın. Balıklar 1 saat dinlendikten sonra pişmek için hazır olacaktır.
- Un ve çırpılmış yumurtayı ayrı bir kase içine alarak filetoları önce yumurta daha sonra una bulayarak hazırlayın.
- Geniş bir tava içinde balıkların iki yüzü pişene kadar kızartın.
- Balık kızardıktan sonra servis tabağına alarak üzerine hazır olarak satın aldığınız bademleri döverek balıkların üzerine serpiştirin.
- Balıkların yanında kullanacağınız salata için roka , domates ve limon tercih edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.