Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Kiremitte Alabalık
Balık tariflerini daha lezzetli hale getirmek için bir çok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birisi de kiremit üzerinde pişen balıklardır.
Malzemeler ;
  • 2 adet taze alabalık
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çaybardağı kaşar peyniri
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı  mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet limon
Hazırlanışı ;

  • Balıkların için güzelce temizleyerek bol suda yıkayın.
  • Balıkları pişirmek için özel olarak yapılmış kiremit çömleklerini her yerde bulabilirsiniz.
  • Kiremitlerin altını tereyağı ile yağladıktan sonra balığımızı içine koyalım .
  • Balıkları kiremite koyduktan sonra tekrar tereyağı ile balığı güzelce yağlayın.
  • Sarımsakları rendeleyerek balığın kenarlarına serpiştirin. Diğer malzemeleri domates, soğan, ve limonları iri bir şekilde doğrayarak balığın üzerini süsleyin.
  • Dilerseniz kiremitin kenarlarını hazır ekmek hamuru ile kapatabilirsiniz.
  • İçerisine su ve buna benzer sıvı yaratacak malzemeler koymamanız gerekiyor. Balık piştikten sonra içinde yeterince su birikecektir.
  • Üzerine kaşar peyniri rendesi ile kapladıktan sonra 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Balığı ara sıra kontrol ederek tam olarak pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Balık istenilen kıvama geldikten sonra fırından alınarak kiremit içinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -