- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Kiremitte Alabalık
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Balık tariflerini daha lezzetli hale getirmek için bir çok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birisi de kiremit üzerinde pişen balıklardır.
Malzemeler ;
- 2 adet taze alabalık
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çaybardağı kaşar peyniri
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı mantar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet limon
Hazırlanışı ;
- Balıkların için güzelce temizleyerek bol suda yıkayın.
- Balıkları pişirmek için özel olarak yapılmış kiremit çömleklerini her yerde bulabilirsiniz.
- Kiremitlerin altını tereyağı ile yağladıktan sonra balığımızı içine koyalım .
- Balıkları kiremite koyduktan sonra tekrar tereyağı ile balığı güzelce yağlayın.
- Sarımsakları rendeleyerek balığın kenarlarına serpiştirin. Diğer malzemeleri domates, soğan, ve limonları iri bir şekilde doğrayarak balığın üzerini süsleyin.
- Dilerseniz kiremitin kenarlarını hazır ekmek hamuru ile kapatabilirsiniz.
- İçerisine su ve buna benzer sıvı yaratacak malzemeler koymamanız gerekiyor. Balık piştikten sonra içinde yeterince su birikecektir.
- Üzerine kaşar peyniri rendesi ile kapladıktan sonra 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Balığı ara sıra kontrol ederek tam olarak pişmesini sağlayabilirsiniz.
- Balık istenilen kıvama geldikten sonra fırından alınarak kiremit içinde sıcak olarak servis edebilirsiniz.