Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Biberiyeli Somon Izgara
Somon balığını biberiyeli bir şekilde yapmanız için hazırladığımız tarifimi kendi mutfağınızda kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 2 adet somon balığı
  • Birkaç dal biberiye
  • 1 Çay kaşığı  karabiber
  • 1 Çay kaşığı tuz
Salatası İçin Malzemeler ;
  • 4-5 yaprak kıvırcık
  • 3 adet avakado
  • Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet Limon
  • 4-5 adet çeri domates
Hazırlanışı ;

  • Biberiye yapraklarını tüm marketler ve aktarlarda kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Yemeğe farklı bir lezzet katan biberiyeyi farklı yemek tariflerinde de kullanabilirsiniz.
  • Balığımızın içini temizledikten sonra halka şeklinde dilimlere bölüyoruz.
  • Balığın yapılacağı borcam içine zeytinyağı ilave ederek güzelce yayın. Üzetine tuz , karabiber ve biberiye yaprakları koyulduktan sonra balık dilimlerini seriyoruz.
  • Aynı şekilde balık dilimlerinin üzerine zeytinyağı , tuz ,karabiber ve biberiye ilave ederek buzdolabında 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
  • Bu sırada balığımızın salatasını hazırlayabilirsiniz. Salata için gerekli olan malzemeleri yıkadıktan sonra iri parçalar halinde kıvırcık ve avakado dilimlenir.
  • Salata tabağına aldığınız malzemelerin üzerine çeri domatesler bütün şekilde koyularak zeytinyağı, limon  ve tuz ilave edilip karıştırılır.
  • Balıklar dinlendikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilmeye bırakılır.
  • Balığımız hazır olduktan sonra balık dilimleri ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -