- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Biberiyeli Somon Izgara
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Somon balığını biberiyeli bir şekilde yapmanız için hazırladığımız tarifimi kendi mutfağınızda kolay bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 2 adet somon balığı
- Birkaç dal biberiye
- 1 Çay kaşığı karabiber
- 1 Çay kaşığı tuz
Salatası İçin Malzemeler ;
- 4-5 yaprak kıvırcık
- 3 adet avakado
- Yarım yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet Limon
- 4-5 adet çeri domates
Hazırlanışı ;
- Biberiye yapraklarını tüm marketler ve aktarlarda kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Yemeğe farklı bir lezzet katan biberiyeyi farklı yemek tariflerinde de kullanabilirsiniz.
- Balığımızın içini temizledikten sonra halka şeklinde dilimlere bölüyoruz.
- Balığın yapılacağı borcam içine zeytinyağı ilave ederek güzelce yayın. Üzetine tuz , karabiber ve biberiye yaprakları koyulduktan sonra balık dilimlerini seriyoruz.
- Aynı şekilde balık dilimlerinin üzerine zeytinyağı , tuz ,karabiber ve biberiye ilave ederek buzdolabında 1 saat dinlendirmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada balığımızın salatasını hazırlayabilirsiniz. Salata için gerekli olan malzemeleri yıkadıktan sonra iri parçalar halinde kıvırcık ve avakado dilimlenir.
- Salata tabağına aldığınız malzemelerin üzerine çeri domatesler bütün şekilde koyularak zeytinyağı, limon ve tuz ilave edilip karıştırılır.
- Balıklar dinlendikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilmeye bırakılır.
- Balığımız hazır olduktan sonra balık dilimleri ve salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.