Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Fırında Mantar Soslu Çipura
Balık tariflerini lezzetli hale dönüştürmek için kullanacağınız soslar içinde bu kez mantar sosu ile lezzetlendiriyoruz.
Balığımızı sosun eşsiz lezzeti ile birleştirdikten sonra yemeye kıyamayacaksınız.
Malzemeler ;
  • 3  adet Çipura
  • 4 adet Domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım kilo mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 2 adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı ;

  • Balıklarımızın içini temizledikten sonra bol su ile yıkayarak dinlenmesi için tuzlu suda yarım saat bekletiyoruz.
  • Sosumuzu hazırlamak için küçük bir tencere içine sıvıyağ ilave ederek kızdırın.
  • Soğanları ilave ederek pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Biberleri ve rendelenmiş domatesleri ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Kavrulan sebzelerin üzerine yıkanmış ve kuşbaşı doğranmış mantarları ilave ederek baharatları ile birlikte karıştırmaya devam edin.
  • Kaynayan sosumuzu suyunu biraz çektikten sonra hazır olacaktır.
  • Balıklarımızı tuzlu sudan çıkartarak bol su ile yıkayıp durulayın.
  • Balıkların üzerine bol miktarda zeytinyağı sürerek iyice yedirin.
  • Geniş bir fırın tepsisine aldığınız balıkların kenarlarına limon dilimleri koyarak sosu her tarafında gezdirin.
  • Balıkların içine de koyduğunuz sosdan sonra 200 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
  • Balıklarımız piştikten sonra üzerinde bulunan sos ile bütünleştiğini göreceksiniz.
  • Marine edilmiş balık tarifimiz sofralarınız da yerini almaya hazırdır.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -