- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Güveçte Somon
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Pratik pişirme yöntemi ile hazırlayacağımız güveçte somon tarifi ile unutamayacağınız balık ziyafeti çekeceksiniz.
Malzemeler ;
- 1 adet somon balığı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
- Soğuk denizlerin en lezzetli balığı olan somonu bu kez güveçte yaparak farklı bir lezzete ortak olacaksınız.
- Somon balığı iri olduğu için 1 adet somon ile 4 kişi rahat bir şekilde doyabilir. Buna göre istediğiniz adet ile yapabilirsiniz.
- Uzun ve geniş bir güveç içerisine somon balığını temizleyip ,dilimleyerek koyuyoruz.
- Balığımız yağlı olduğu için güveç altını ve balığı yağlamanıza gerek kalmayacaktır.
- Balığın üzerine tuz ve karabiber ekledikten sonra , sebzeleri küçük parçalara bölerek kenarlarına ve üzerine koyabilirsiniz.
- 200 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.