Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma


Güveçte Somon
Pratik pişirme yöntemi ile hazırlayacağımız güveçte somon tarifi ile unutamayacağınız balık ziyafeti çekeceksiniz.
Malzemeler ;
  • 1 adet somon balığı
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;

  • Soğuk denizlerin en lezzetli balığı olan somonu bu kez güveçte yaparak farklı bir lezzete ortak olacaksınız.
  • Somon balığı iri olduğu için 1 adet somon ile 4 kişi rahat bir şekilde doyabilir. Buna göre istediğiniz adet ile yapabilirsiniz.
  • Uzun ve geniş bir güveç içerisine somon balığını temizleyip ,dilimleyerek koyuyoruz.
  • Balığımız yağlı olduğu için güveç altını ve balığı yağlamanıza gerek kalmayacaktır.
  • Balığın üzerine tuz ve karabiber ekledikten sonra , sebzeleri küçük parçalara bölerek kenarlarına ve üzerine koyabilirsiniz.
  • 200 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirdikten sonra yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -