- Back to Home »
- •Pasta Tarifleri »
- DONDURMALI PASTA
Posted by : Unknown
7 Haziran 2013 Cuma
Üyelerimizden Halime Kaba Çelik’e bizimle bu tarifi paylaştığı için teşekkür ederiz.
DONDURMALI PASTA
KEK İÇİN:
4 yumurta
4 türk kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 türk kahve fincanı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
2 yemek kaşığı kakao
2 paket çikolatalı puding
4 su bardağı süt
4 yumurta
4 türk kahve fincanı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 türk kahve fincanı un
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz veya fındık
2 yemek kaşığı kakao
2 paket çikolatalı puding
4 su bardağı süt
ARASI İÇİN:
1 kutu meyvalı dondurma ben çilekli kullandım
1 kutu meyvalı dondurma ben çilekli kullandım
Çikolatalı sos için:
1 çay bardağı krema (marketlerde küçük süt paketlerinde)
80 gr beyaz çikolata
1 çay bardağı krema (marketlerde küçük süt paketlerinde)
80 gr beyaz çikolata
Derin bir kapta yumurtaları toz şeker ile çırpın. Kabartma tozu, vanilya, un, ceviz veya fındığı, kakaoyu ilave edip çırpın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru yayın. tepsiyi fırına koyun sonra açın. 150 derecede 20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bir tencerede süt ile pudingleri karıştırın. Orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuması için bekletin. Keki derin bir kapta elinizle parçalayın. Pudingi ekleyip karıştırın. Dikdörtgen bir kalıba streç folyo yayın. Üzerine kek karışımını aktarıp buzluğa kaldırın. Rulo yapacak kıvama gelince dolaptan alın. Buzluktan çıkardığınız dondurmayı rahat sürebilmek için biraz bekletin yanlız çok eritmeyin bu sefer rulo yparken akıyo dondurma hatta ince dilimleyerek arasına dizebiliriz. Kekin altındaki streç folyo yardımıyla sararak rulo haline getirin. Streç filme sarıp buzluğa kaldırın. Çikolata sos için, sos tenceresinde krema ve çikolatayı ısıtın (kaynatmayın). Ocaktan alıp soğutun pastayı buzdolabından alıp, üzerine sosu gezdirin. Dilimleyip servis yapın AFİYET OLSUN