- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Bademli Pilav
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER
- 3 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci (Didiklenmiş tavuk ile beraber pişmiş pilav)
- 1/3 su bardağı badem içi (ince dövülmüş)
- 1/3 su bardağı soya yağı
- 1/3 su bardağı kadar ince şerit halinde dilimlenmiş havuç
- 1 çorba kaşığı kadar ince doğranmış kırmızı biber
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 çorba kaşığı taze doğranmış maydanoz
- Yeterince tuz
- HAZIRLANIŞI
- Bir tavaya margarini koyup eritin.
- Soya yağını ilave edin.
- Yağ kızdıktan sonra badem içi, havuç ve kırmızı biberi, bademler altın rengi alıncaya kadar pişirin.
- Didiklenmiş tavuk ile beraber pişirilen pilav ve kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
- Sıcak servis yapın.
- Afiyet olsun