Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Sebzeli Pilav
  • Malzemeler:
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı bezelye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr tereyağ
  • 1/2 demet dereotu
  • 4 su bardağı etsuyu veya tavuksuyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yapılışı:
  • Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
  • Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun.
  • Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin.
  • Tavuk suyunu katın.
  • Tuz ve bir tutam toz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 15 dakika suyunu çekmesini bekleyin..
  • Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın ve ilave  edin

  • Afiyet Olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -