- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Sebzeli Pilav
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- Malzemeler:
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı bezelye
- 2 su bardağı pirinç
- 100 gr tereyağ
- 1/2 demet dereotu
- 4 su bardağı etsuyu veya tavuksuyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Yapılışı:
- Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın.
- Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun.
- Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin.
- Tavuk suyunu katın.
- Tuz ve bir tutam toz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilavın üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 15 dakika suyunu çekmesini bekleyin..
- Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın ve ilave edin
- Afiyet Olsun…