Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma


Hindili Böğürtlenli Pirinç
  • Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
  • 1 su bardağı doğal (yabani) Amerikan Pirinci (haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş)
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yumurta, sarısı beyazından ayrılmış Soya yağıBöğürtlen Sosu için Malzemeler:
  • 2 su bardağı taze böğürtlen
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sek beyaz şarap
  • 3/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 500 gr. Haşlanmış hindi göğüs eti
  • Hazırlanışı:
  • Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye koyun.
  • Pirinçleri ilave edip karıştırın.
  • Ayrı bir yerde süt, limon suyu ve yumurta sarısını çırpın.
  • İçine kuru malzemeleri ekleyin. Yumurta akını koyulaşıncaya kadar çırpın.
  • Yumurta akını sulu hamura ilave edin.
  • Geniş bir tavada az miktarda yağı kızdırın ve yağın içine her pancakes için bir miktar hamur atın ve bir defa çevirerek kahverengi renk alana kadar pişirin.
  • Servis yapana kadar sıcak olarak muhafaza edin.
  • Böğürtlen Sosunun Hazırlanışı:
  • Böğürtlenleri, şeker, tuz, şarap ve su ile birlikte bir tencereye koyup kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
  • Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.
  • Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su içinde eritin, böğürtlenlere ilave edip koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan indirip kapağını kapatıp 30 dakika süre ile soğumaya bırakın. Soğuma esnasında kapağı açmayın.
  • Her servis için 2 pancakes üzerine yaklaşık 40 gr. çok ince dilimlenmiş hindi göğüs etinden ve böğürtlen sosundan koyun.

Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -