- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Hindili Böğürtlenli Pirinç
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş Amerikan Pirinci
- 1 su bardağı doğal (yabani) Amerikan Pirinci (haşlanmış ve oda sıcaklığında soğutulmuş)
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 yumurta, sarısı beyazından ayrılmış Soya yağıBöğürtlen Sosu için Malzemeler:
- 2 su bardağı taze böğürtlen
- 1 su bardağı şeker
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sek beyaz şarap
- 3/4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 500 gr. Haşlanmış hindi göğüs eti
- Hazırlanışı:
- Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaseye koyun.
- Pirinçleri ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir yerde süt, limon suyu ve yumurta sarısını çırpın.
- İçine kuru malzemeleri ekleyin. Yumurta akını koyulaşıncaya kadar çırpın.
- Yumurta akını sulu hamura ilave edin.
- Geniş bir tavada az miktarda yağı kızdırın ve yağın içine her pancakes için bir miktar hamur atın ve bir defa çevirerek kahverengi renk alana kadar pişirin.
- Servis yapana kadar sıcak olarak muhafaza edin.
- Böğürtlen Sosunun Hazırlanışı:
- Böğürtlenleri, şeker, tuz, şarap ve su ile birlikte bir tencereye koyup kaynayana kadar orta ateşte pişirin.
- Ocağın altını kısın, tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika kaynatın.
- Mısır nişastasını 2 yemek kaşığı su içinde eritin, böğürtlenlere ilave edip koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan indirip kapağını kapatıp 30 dakika süre ile soğumaya bırakın. Soğuma esnasında kapağı açmayın.
- Her servis için 2 pancakes üzerine yaklaşık 40 gr. çok ince dilimlenmiş hindi göğüs etinden ve böğürtlen sosundan koyun.
Afiyet olsun…