- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Mantarlı Tavuklu Japon Pilavı
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- Malzemeler:
- Prinç
- Tavuk göğüs
- Havuç
- Soya sos
- Beyaz şarap
- Taze soğan
- Yeşil soğan
- Karabiber
- Tuz
- Şitaki mantarı ( Shii ağacından toplanan lezzetli bir mantar türü. Kelime anlamı “Lezzetli, Hoş kokulu mantar” dır. Uzakdoğu mutfağının önemli bir öğesidir. Shiitake mantarı Türkiye’de tabii olarak yetişmemektedir. Bu mantar, Denizli’de kültür ortamında bir firma tarafından üretilmektedir. Halk arasında ‘kavak mantarı’ veya ‘yaprak mantarı’ gibi adlarla anılan Pleurotus ostreatus mantarında, yüksek kolesterolü tedaviye lovastatin maddesinin üretildiği son çalışmalarda ortaya çıkarılmıştır.)
- Yapılışı:
- İlk önce pirinci iyice yıkıyoruz ve sonra tencereye alıyoruz.
- Üzerine tavuk göğüsü, şitaki mantarı ve taze soğanlarımızı ince ince doğruyoruz.
- Malzemelerimizi ince ince dilimledikten sonra sıra havucumuzu rendeliyoruz.
- Rendeleme işlemi bittikten sonra ince ince dilimlediğimiz ve rendelediğimiz bütün malzemeleri, kuru soğan hariç, princin bulunduğu tencerenin içerisine yerleştiriyoruz.
- Şirtaki mantarından çıkan suyun bir kaseye alarak üzerine soya sosu, beyaz şarap, tuz ve karabiberi karıştırdıktan sonra princin bulunduğu tencerenin içerisine ekliyoruz.
- En son olarak üzerine su ekliyoruz.
- Bu işlemleri bitirdikten sonra 15 dakika boyuncu pişiriyoruz.
- Pişirme işlemini bitirdikten sonra üzerine kuru soğanlarımızı ilave ederek, pilavımızı servise hazırlıyoruz.