- Back to Home »
- •Pilavlar »
- İç Pilav
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
- 2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
- 2 çorba kaşığı çam fıstığı
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 havuç (haşlanmış)
- Yarım su bardağı iç bezelye
- Yarım kuzu ciğeri
- Tuz ve karabiber
- YAPILIŞI:
- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika).
- Az yağda fıstık pembeleştirilir.
- Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur.
- Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.
- Pilav tenceresinde yağ eritilir.
- Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır.
- Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
- Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir.
- Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir.
- Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.
Afiyet olsun…