Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma


İç Pilav
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç (3,5 bardak et suyu)
  • 2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 havuç (haşlanmış)
  • Yarım su bardağı iç bezelye
  • Yarım kuzu ciğeri
  • Tuz ve karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu su ile ıslatılır (30- 40 dakika).
  • Az yağda fıstık pembeleştirilir.
  • Buna çok küçük doğranmış ciğer konup kavrulur.
  • Bezelye ve havuç ilave edilip bir kaç kere çevrilir. Tuz ve karabiber atılır.
  • Pilav tenceresinde yağ eritilir.
  • Süzülmüş pirinç konup pirinçlerin kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır.
  • Sıcak, et suyu, tuz ve karabiber serpilip kapak kapatılır.
  • Önce harlı ateşte, sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir.
  • Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır. 20 dakika kendi halinde dinlendirilir.
  • Pilava hazırlanan ciğer, fıstık, havuç, bezelye karışımı ile ayıklanıp yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -