- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Perde Pilavı
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Siirt yöresine ait bir yemektir Perde Pilavı.
Denemenizi öneririz.
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 piliç veya keklik (haşlanmış)
- 2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı üzüm
- 2 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)
- 3,5 su bardağı piliç suyu, tuz ve karabiber
- HAMURU İÇİN:
- 1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
- 2 yumurta
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un
- YAPILIŞI:
- Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır.
- Badem ve fıstık, yağda pembeleştirilip alınır.
- Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir (önce harlı, sonra orta, en son hafif ateşte).
- 20 dakika kapak açılmadan demlenir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
- Kavrulmuş fıstık, badem ve kuş üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber, pilava ilave edilir.
- HAMURUN YAPILIŞI:
- Küçük 1 paket margarin ile 2 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 bardak un ile yoğrulur.
- Merdane ile 2- 3 mm. kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlarından hamur sarkmalıdır.)
- Hazırlanan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp kaşık ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmalıdır.)
- Sarkan hamurlar üzerine kapatılır.
- Orta hararetli fırında, kızartılıp servis tabağına ters çevrilir.
Afiyet olsun…