Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe


Perde Pilavı
Siirt yöresine ait  bir yemektir Perde Pilavı.
Denemenizi öneririz.
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 piliç veya keklik (haşlanmış)
  • 2,5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı, 2 çorba kaşığı üzüm
  • 2 çorba kaşığı badem (kabuğu haşlanarak çıkarılmış)
  • 3,5 su bardağı piliç suyu, tuz ve karabiber
  • HAMURU İÇİN:
  • 1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • YAPILIŞI:
  • Pirinç ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu suda yarım saat bırakılır.
  • Badem ve fıstık, yağda pembeleştirilip alınır.
  • Aynı yağda süzülmüş pirinç birkaç kere çevrilir. Sıcak piliç suyu konup pişirilir (önce harlı, sonra orta, en son hafif ateşte).
  • 20 dakika kapak açılmadan demlenir. Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
  • Kavrulmuş fıstık, badem ve kuş üzümü, küçük parçalara ayrılmış piliç eti, tuz, karabiber, pilava ilave edilir.
  • HAMURUN YAPILIŞI:
  • Küçük 1 paket margarin ile 2 yumurta ve tuz ezilir; 2,5 bardak un ile yoğrulur.
  • Merdane ile 2- 3 mm. kalınlıkta açılıp yağlanmış, yuvarlak dipli bir tencereye yerleştirilir. (Kenarlarından hamur sarkmalıdır.)
  • Hazırlanan iç pilav hamurun üzerine boşaltılıp kaşık ile bastırılarak sıkıştırılır. (Pilav sıcak olmalıdır.)
  • Sarkan hamurlar üzerine kapatılır.
  • Orta hararetli fırında, kızartılıp servis tabağına ters çevrilir.

Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -