- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Tavuklu Bahar Pilavı
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
- MALZEMELER:
- 2 su bardağı pirinç
- 400 gr. tavuk göğüs kuşbaşı eti
- 5 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı çam fıstığı
- 1 çorba kaşığı kuşüzümü
- 2 adet soğan
- 1 çarliston biber
- 1′er çay kaşığı tarçın ve karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 1- 5 çay kaşığı tuz
- YAPILIŞI:
- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
- Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır.
- Aynı yağa önce kuşbaşı etler atılıp 5 dakika kadar kavrulur.
- Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar katılıp karıştırılır.
- Sonra etler başka bir kaba alınır.
- Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir.
- Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır.
- Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir.
- Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
- Kavrulmuş çam fıstığı ile temizlenip yıkanmış kuş üzümü konur.
- Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir.
- Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.
- Afiyet olsun…