Posted by : Yunus Bayram 13 Haziran 2013 Perşembe

Tavuklu Bahar Pilavı
  • MALZEMELER:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gr. tavuk göğüs kuşbaşı eti
  • 5 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 1 çorba kaşığı kuşüzümü
  • 2 adet soğan
  • 1 çarliston biber
  • 1′er çay kaşığı tarçın ve karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1- 5 çay kaşığı tuz
  • YAPILIŞI:
  • Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda 20 dakika bırakılır.
  • Tencerede sıvı yağ ısıtılır. Fıstıklar pembeleştirilip dışarı alınır.
  • Aynı yağa önce kuşbaşı etler atılıp 5 dakika kadar kavrulur.
  • Küçük doğranmış soğan ve biber ilave edilip etler bıraktığı suyu çekip hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar katılıp karıştırılır.
  • Sonra etler başka bir kaba alınır.
  • Tenceredeki yağa suyundan süzülmüş pirinç ilave edilir.
  • Birkaç kez karıştırıldıktan sonra 3 su bardağı yağsız et suyu veya tavuk suyu konur; üzerine tavuk etleri sıralanır.
  • Kaşığın tersi ile bastırılıp düzeltilir.
  • Kaynadıktan sonra ateş azaltılarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir.
  • Kavrulmuş çam fıstığı ile temizlenip yıkanmış kuş üzümü konur.
  • Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika kadar buharı ile demlendirilir.
  • Karıştırıldıktan sonra servis yapılır.

  • Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -