- Back to Home »
- •Pilavlar »
- Nohutlu Pilav
Posted by : Yunus Bayram
13 Haziran 2013 Perşembe
Sevgili yemek dostları bugün sizlere babamın en çok sevdiği
yemek olan “nohutlu pilav” tarifi vereceğim.
- Malzemelerimiz:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- isteğe göre 1 küp tavuk bulyon
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- tuz
yemek olan “nohutlu pilav” tarifi vereceğim.
Malzemelerimiz:
- Yapılışı:
- Nohutlarınızı iyice haşlayın. ( Ya da sizlere daha önce Etli Nohut yemeği yaparken önerdiğim gibi nohut satın aldığınızda 1 gün sıcak suda bekletip derin dondurucuya atabilirsiniz. Böylece daha kısa sürede pilavınız olacaktır.)
- Pirincimizi yıkayıp bir süzgeçte süzülmesi için bırakalım.
- Tencerede tereyağ ve zeytinyağını kızdıralım.
- Kızdırdığmız yağa süzülen pirinçlerimizi ekleyelim ve kavruralım.
- Daha sonra nohutlarımızı ekleyelim.
- Kaynar suyu ve tavuk bulyonu ekledikten sonra tuzumuzu da koyalım ve Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet Olsun
- NOT: Eğer nohutları derin dondurucudan çıkarıp kullanacaksanız sıcak sudan geçirmenizi öneririm.