Posted by : Yunus Bayram 19 Haziran 2013 Çarşamba


Kağıt Kebabı
Özel bir tarif olan kağıt kebabı ile  emek isteyen bir işe koyulmaya hazır olun. Tarifi yaptıktan sonra verdiğiniz emeğe değdiğini göreceksiniz.
Malzemeler ;
  • 1 kilo kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı salça
  • 2 adet havuç
  • 2 adet  patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı ;

  • Havuç ve patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde küçük doğrayın. Aynı anda iki malzemeyi de suda haşlayarak hazır hale getirin.
  • Haşlanan havuçlar ve patatesleri kızgın yağda hafif bir şekilde kızartarak yağını süzün.
  • Geniş bir tencere içinde tereyağını eriterek soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İlave olarak kuş başı etleri koyarak her iki malzemeyi de kavurun.
  • Etler suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı salça ilave ederek salça ile kavurmaya devam edin.
  • Etler kavrulurken baharatlarını da atarak ağzı kapalı bir şekilde kavurun.
  • Yağlı kağıt içine eşit şekilde sebzeleri , bezelyeyi ve etli karışımdan paylaştırarak dereotunu üzerine serpiştirin.
  • Kağıtları çok büyük kesmemeye özen gösterin.
  • Eşit şekilde paylaştırıldıktan sonra kağıtları mektup şeklinde katlayın.
  • Hava almayacak şekilde katladığınız kağıt üzerine fırça yardımı ile su sürerek 180 derece fırına verin. Kağıtların hava almaması için kenarlarını tekrar kontrol edin.
  • 15 dakika piştikten sonra kağıt kebabı hazır olacaktır.
  • Servis yaparken kağıtları ile birlikte servis tabağına alabilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -