- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Kağıt Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Özel bir tarif olan kağıt kebabı ile emek isteyen bir işe koyulmaya hazır olun. Tarifi yaptıktan sonra verdiğiniz emeğe değdiğini göreceksiniz.
Malzemeler ;
- 1 kilo kuzu kuşbaşı
- 2 adet orta boy soğan
- 2 çorba kaşığı salça
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- Yarım demet dereotu
- 1 su bardağı sıvıyağ
- Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı ;
- Havuç ve patateslerin kabuklarını soyarak küp şeklinde küçük doğrayın. Aynı anda iki malzemeyi de suda haşlayarak hazır hale getirin.
- Haşlanan havuçlar ve patatesleri kızgın yağda hafif bir şekilde kızartarak yağını süzün.
- Geniş bir tencere içinde tereyağını eriterek soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İlave olarak kuş başı etleri koyarak her iki malzemeyi de kavurun.
- Etler suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı salça ilave ederek salça ile kavurmaya devam edin.
- Etler kavrulurken baharatlarını da atarak ağzı kapalı bir şekilde kavurun.
- Yağlı kağıt içine eşit şekilde sebzeleri , bezelyeyi ve etli karışımdan paylaştırarak dereotunu üzerine serpiştirin.
- Kağıtları çok büyük kesmemeye özen gösterin.
- Eşit şekilde paylaştırıldıktan sonra kağıtları mektup şeklinde katlayın.
- Hava almayacak şekilde katladığınız kağıt üzerine fırça yardımı ile su sürerek 180 derece fırına verin. Kağıtların hava almaması için kenarlarını tekrar kontrol edin.
- 15 dakika piştikten sonra kağıt kebabı hazır olacaktır.
- Servis yaparken kağıtları ile birlikte servis tabağına alabilirsiniz.
- Afiyet Olsun.