- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Pastırmalı Tarak Kebabı
Posted by : Yunus Bayram
19 Haziran 2013 Çarşamba
Deniz ürünü olan tarak ile kebap tarifini deneyerek farklı lezzetlere eşlik edebilirsiniz. Zahmetli bir tarif olan tarak kebabı ile verdiğiniz emeğin boşa gitmediğini anlayacaksınız.
Malzemeler ;
- Yarım kilo taze deniz tarağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
- 1 diş sarımsak
- 10 ince dilim çemensiz pastırma
- 40 gram tereyağı
- 4 adet limon
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
- Deniz tarağını bulmanız biraz zor olacağı gibi genellikle balık pazarlarında bulunmaktadır.
- Temizlenmiş ve ikiye ayrılmış olan tarakları geniş bir tencereye alarak 1 su bardağı tavuk suyunu ilave edip kaynatın.
- Tuzunu ve karabiberini attıktan sonra kapağı kapalı bir şekilde haşlamaya bırakın.
- 10 dakika haşladıktan sonra tarakları suyunu içinden çıkartarak kurulayın.
- Geniş bir tabak içine aldığınız kıyılmış maydanoz ve dövülmüş sarımsağı karıştırarak tarakları karışımın içinde gezdirin.
- Hazırladığınız tarakları ve pastırmayı şişlere geçirdikten sonra üzerine erittiğiniz tereyağı fırça yardımı ile sürün.
- Izgara üzerinde her tarafı kızaracak şekilde pişirin.
- Kızaran tarakları servis tabağına alarak limon dilimleri ile süsleyerek servis edin.
- Tarifimizde kullandığınız tarak yerine , karides ile deneyebilirsiniz.
- Salata ile de servis etmeniz tavsiye edilir.
- Afiyet Olsun.