- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Asma Yaprağında Levrek
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Asma Yaprağında Levrek tarifi genellikle Karadeniz bölgesinde çok yapılan yemekler arasındadır. Levreğin nefis lezzeti ve asma yaprağının verdiği ekşi tat birleşince ortaya çıkan lezzet oldukça güzel .
- Malzemeler ;
- 400 gr levrek fileto
- 100 gr asma yaprağı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir miktar tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
- Tercih ettiğiniz adette aldığınız levrekleri temizleyerek başlarını kopartmayın. İçi temiz olan levrekleri tek tek zeytinyağı ile bulayın.
- Kızgın bir tava içine zeytinyağı , tuz ve biber ile karıştırarak harç haline getirin.
- Yaprakları yıkadıktan sonra tezgaha sererek önce balıkları üzerine koyun ve daha sonra hazırladığınız harç ile üzerine gezdirin.
- Yaprakları sıkıca sardıktan sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Asma yaprağına sarılı balık çeşitlerinde farklı tercihler yapabilirsiniz. Özellikle mangal üzerinde pişirmeniz daha lezzetli olacağı için imkanlar dahilinde evinizdeki fırında aynı lezzeti alabilirsiniz.
- Karadeniz bölgesinde içine koyulan harç farklılık gösterebilir. Bunu siz isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Sadece asma yaprağına da sarabilirsiniz çünkü önemli olan yaprakta bulunan ekşi tadın balığa geçmesidir.
- Balıklar fırında piştikten sonra tepsiden çıkartarak servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.