- Back to Home »
- •Deniz Mahsulleri »
- Bulgurlu Hamsi
Posted by : Yunus Bayram
14 Haziran 2013 Cuma
Özellikle Karadeniz bölgesine has olan bulgurlu
hamsi tarifinin yapılışı kolay olduğundan ,
akşam yemeklerinde rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz.
Hamsinin bulgur ile buluşması sonucunda ortaya çıkan
pilav oldukça lezzetli .
- Malzemeler ;
- 700 Gram Temizlenmiş Hamsi
- 2,5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 Adet Soğan
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 3 Adet Domates
- 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
- Sıvıyağ
- Tuz
- Su
- Hazırlanışı ;
- Tarifimize pilavımızı hazırlayarak başlayabiliriz.
- Soğanlarımızın kabuklarını keserek bir tencereye sıvı yağ ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine salça ve tereyağını da ekleyerek karıştırın.
- Salça ile soğanlar kavrulduktan sonra üzerine bulgurumuzu da ekleyerek , bulgurları karıştırarak kavuruyoruz.
- Doğradığınız domateslerinizi ve temizlenmiş olan hamsilerden biraz alarak kavrulan bulgurların içine ilave ediyoruz.
- 3-4 Dk kadar kavurduktan sonra kapaklı bir fırın tepsisi veya borcam’a boşaltıyoruz.(Fırında piştiği için ağzı kapaklı olan tavada tercih edebilirsiniz.)
- Bir kısmını bıraktığınız hamsileri de bulgurların üzerine ilave ederek , yemeğin üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ilave edelim.
- Son olarak üzerine biraz zeytinyağı ilave ederek önceden hazırladığınız 180 derecelik fırında kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
- Pişmekte olan hamsili bulgur pilavının üzeri için maydanoz ayıklayarak , fırın tepsisinin üzerine süsleyerek servis edebiliriz.
Afiyet Olsun.