Posted by : Yunus Bayram 14 Haziran 2013 Cuma

Bulgurlu Hamsi
Özellikle Karadeniz bölgesine has olan bulgurlu
hamsi tarifinin yapılışı kolay olduğundan ,
akşam yemeklerinde rahat bir şekilde tercih edebilirsiniz.
Hamsinin bulgur ile buluşması sonucunda ortaya çıkan
pilav oldukça lezzetli .
  • Malzemeler ;
  • 700 Gram Temizlenmiş Hamsi
  • 2,5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
  • 3 Adet Domates
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su
  • Hazırlanışı ;
  • Tarifimize pilavımızı hazırlayarak başlayabiliriz.
  • Soğanlarımızın kabuklarını keserek bir tencereye sıvı yağ ekleyerek pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanların üzerine salça ve tereyağını da ekleyerek karıştırın.
  • Salça ile soğanlar kavrulduktan sonra üzerine bulgurumuzu da ekleyerek , bulgurları karıştırarak kavuruyoruz.
  • Doğradığınız domateslerinizi ve temizlenmiş olan hamsilerden biraz alarak kavrulan bulgurların içine ilave ediyoruz.
  • 3-4 Dk kadar kavurduktan sonra kapaklı bir fırın tepsisi veya borcam’a boşaltıyoruz.(Fırında piştiği için ağzı kapaklı olan tavada tercih edebilirsiniz.)
  • Bir kısmını bıraktığınız hamsileri de bulgurların üzerine ilave ederek , yemeğin üstünü geçmeyecek kadar sıcak su ilave edelim.
  • Son olarak üzerine biraz zeytinyağı ilave ederek önceden hazırladığınız 180 derecelik fırında kapağı kapalı bir şekilde pişiriyoruz.
  • Pişmekte olan hamsili bulgur pilavının üzeri için maydanoz ayıklayarak , fırın tepsisinin üzerine süsleyerek servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -