Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Kıymalı Lazanya
  • Malzemeler:
  • 8 Adet Lazanya
  • 1.5 Su bardağı kaşar peyniri rendesi.
  • 250 gr kıyma
  • 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet Soğan,
  • 1 adet Domates
  • 1 çorba kaşığı Biber Salçası
  • Beşamel Sos Malzemeleri:
  • 2 ½ su bardağı kaynar süt
  • 1 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı margarin (isteğe göre Tereyağ konulabilir)
  • Tuz
  • Yapılışı:
  • Öncelikle Beşamel Sosu hazırlamak için Margarin eritilir.
  • İçerisine unu koyarak pembeleşinceye dek kavrulur.
  • Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek pürüzsüz hale gelinceye dek karıştırılır.
  • Tuz da eklendikten sonra 1-2 taşımlık daha kaynatılır ve kenara alınır.
  • Daha sonra bir tencere içine sıvı yağ konur ve doğranan soğanlarımızı içine atarak kavrulur.
  • Kavrulan soğanların içine salça ve kıyma konarak kavurmaya devam edilir.
  • Diğer  tarafta domatesler rendelenir ve kıymanın üzerine eklenir.
  • Tuz ve karabiberi de eklendikten sonra 5-6 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
  • Lazanyaları haşlayarak ısıya dayanıklı yayvan bir kap içerisine 1 sıra yerleştirilir.
  • Üzerine sırayla harç, beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi konur.
  • Aynı sıra ile 4 kat lazanya üst üste konur.
  • Hazırlanan Lazanyalar önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına sürülür.
  • 15-20 dakika pişirdikten sonra servis yapılır.
  • Çok fazla pişirirseniz kurutabilirsiniz.
Afiyet olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -