- Back to Home »
- •Makarna Tarifleri »
- Kıymalı Lazanya
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- Malzemeler:
- 8 Adet Lazanya
- 1.5 Su bardağı kaşar peyniri rendesi.
- 250 gr kıyma
- 2 Çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet Soğan,
- 1 adet Domates
- 1 çorba kaşığı Biber Salçası
- Beşamel Sos Malzemeleri:
- 2 ½ su bardağı kaynar süt
- 1 kahve fincanı un
- 1 çorba kaşığı margarin (isteğe göre Tereyağ konulabilir)
- Tuz
- Yapılışı:
- Öncelikle Beşamel Sosu hazırlamak için Margarin eritilir.
- İçerisine unu koyarak pembeleşinceye dek kavrulur.
- Daha sonra yavaş yavaş süt ilave edilerek pürüzsüz hale gelinceye dek karıştırılır.
- Tuz da eklendikten sonra 1-2 taşımlık daha kaynatılır ve kenara alınır.
- Daha sonra bir tencere içine sıvı yağ konur ve doğranan soğanlarımızı içine atarak kavrulur.
- Kavrulan soğanların içine salça ve kıyma konarak kavurmaya devam edilir.
- Diğer tarafta domatesler rendelenir ve kıymanın üzerine eklenir.
- Tuz ve karabiberi de eklendikten sonra 5-6 dakika daha pişirilerek ocaktan alınır.
- Lazanyaları haşlayarak ısıya dayanıklı yayvan bir kap içerisine 1 sıra yerleştirilir.
- Üzerine sırayla harç, beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi konur.
- Aynı sıra ile 4 kat lazanya üst üste konur.
- Hazırlanan Lazanyalar önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına sürülür.
- 15-20 dakika pişirdikten sonra servis yapılır.
- Çok fazla pişirirseniz kurutabilirsiniz.
Afiyet olsun