- Back to Home »
- •Makarna Tarifleri »
- Deniz Mahsüllü Spagetti
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
- MALZEMELER
- 100 gr konserve ton balığı
- 400 gr çubuk makarna
- 800 gr midye
- 3 diş sarmısak
- 1 adet sivribiber
- 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz
- 300 gr süzgeçten geçirilmiş domates
- 1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni
- zeytinyağı
- tuz
4 Kişilik
- HAZIRLANIŞI
- Tavaya dört çorba kaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin.
- Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin. Üzerine bir tutam tuz ekleyin.
- Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin.
- Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın.
- Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.
- Pişen midyeleri spagettiye koyun.
- Yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun