Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Deniz Mahsüllü Spagetti
  • MALZEMELER
  • 100 gr konserve ton balığı
  • 400 gr çubuk makarna
  • 800 gr midye
  • 3 diş sarmısak
  • 1 adet sivribiber
  • 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz
  • 300 gr süzgeçten geçirilmiş domates
  • 1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni
  • zeytinyağı
  • tuz
4 Kişilik
  • HAZIRLANIŞI
  • Tavaya dört çorba kaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin.
  • Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştırarak pişirin. Üzerine bir tutam tuz ekleyin.
  • Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin.
  • Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katın.
  • Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin.
  • Pişen midyeleri spagettiye koyun.
  • Yemeğimiz servise hazırdır.
Afiyet Olsun

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -