- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Kırmızı Erikli Kuzu İncik
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Büyük baş ve küçük baş hayvanlarda bulunan incik kemiğinin , özellikle kaynatılarak suyunun içilmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğu söylenmektedir. Farklı bir tarif arayanların mutlaka denemesini öneririz.
- Malzemeler ;
- 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
- 10 Adet kırmızı erik
- 1 Paket Çeşni
- 5 Yemek Kaşığı su
- 500 gr kuzu incik
- 1 Dal taze kekik
Hazırlanışı ;
- Kuzu inciklerin yağlarını temizledikten sonra bir tencere içerisinde yaklaşık bir saat kadar kaynamaya bırakın.
- Kaynattığınız incikleri tencere içerisinde alarak kalan su üzerine erikleri , kekik, tuz , sana yağı ilave ederek karıştırın.
- Orta ateş üzerinde kaynayan incik suyunu yaklaşık yarım saat kadar kaynattıktan sonra incikleri de üzerine koyarak 5-10 dk kadar kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Soğuk olarak servis yapacağınız kuzu incikleri ister ayıklayarak , ister bir bütün şeklinde servis edebilirsiniz.
- Servis etmeden önce incik içerisinde bulunan etlerin piştiğini iyice kontrol ediniz. Pişmeyen incikleri alarak ayrı bir su içerisinde yarım saat kadar daha pişirebilirsiniz.
- Tüm malzemelerin piştiğini anladığınız da soğuk olarak servis tabağı içerisinde servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.