Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Kırmızı Erikli Kuzu İncik
Büyük baş ve küçük baş hayvanlarda bulunan incik kemiğinin , özellikle kaynatılarak suyunun içilmesinin sağlık açısından çok faydalı olduğu söylenmektedir. Farklı bir tarif arayanların mutlaka denemesini öneririz.
  • Malzemeler ;
  • 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
  • 10 Adet kırmızı erik
  • 1 Paket Çeşni
  • 5 Yemek Kaşığı su
  • 500 gr kuzu incik
  • 1 Dal taze kekik
Hazırlanışı ;

  • Kuzu inciklerin yağlarını temizledikten sonra bir tencere içerisinde yaklaşık bir saat kadar kaynamaya bırakın.
  • Kaynattığınız incikleri tencere içerisinde alarak kalan su üzerine erikleri , kekik, tuz , sana yağı ilave ederek karıştırın.
  • Orta ateş üzerinde kaynayan incik suyunu yaklaşık yarım saat kadar kaynattıktan sonra incikleri de üzerine koyarak 5-10 dk kadar kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alarak oda sıcaklığında soğumasını bekleyin. Soğuk olarak servis yapacağınız kuzu incikleri ister ayıklayarak , ister bir bütün şeklinde servis edebilirsiniz.
  • Servis etmeden önce incik içerisinde bulunan etlerin piştiğini iyice kontrol ediniz. Pişmeyen incikleri alarak ayrı bir su içerisinde yarım saat kadar daha pişirebilirsiniz.
  • Tüm malzemelerin piştiğini anladığınız da soğuk olarak servis tabağı içerisinde servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -