Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Şiş Kebap
  • MALZEMELER:
  • 1 kg. koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)
  • 2 domates
  • 4 sivri biber
  • 2 tutam kekik
  • limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz ve karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.
  • Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.
  • Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.
  • Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.
  • Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).
  • Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -