Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Mantarlı Et Köftesi
Mantarın tüm et çeşitleri ile lezzetli bir şekilde uyum sağlaması sonucu ortaya çıkan lezzet oldukça güzel. Sıradan köfte tariflerini zenginleştirmek için kullanacağınız mantar ile akşam yemeklerini daha zengin bir hale getirebilirsiniz.
Malzemeler ;
  • Yarım kilo köftelik kıyma
  • 200 gr kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 10 adet mantar
  • 2-3 dal taze nane
  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • Tuz ve karabiber
Hazırlanışı ;
  • Köftemizin harcını hazırlamak için mantarları ortadan ikiye keserek pul biber, kekik ve nane ile mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.
  • Hazırladığınız bu karışımı 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada kavurarak suyunu salmadan ocaktan alın.
  • Kıymanın içine hazırladığınız mantar karışımı , 3 yemek kaşığı galeta unu ve 1 adet yumurta kırarak yoğurun.
  • Tuz ve karabiber ilave ettikten sonra tüm malzemeler birbiri ile özdeşleştikten sonra köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak hazırlayın.
  • Kızgın yağda pişirdiğiniz köfteleri kızartarak pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -