- Back to Home »
- •Köfte Tarifleri »
- Püreli Dalyan Köfte
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Püreli Dalyan Köfte özel günlerinizde tercih edeceğiniz oldukça lezzetli bir tarif. Yapılışı biraz zahmetli olsa da sofralarınızı püreli dalyan köfte ile zenginleştirebilirsiniz.
Malzemeler ;
- 750 Yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 2 dilim bayat ekmek içi
- 1 Su bardağı Bezelye
- 2 çay kaşığı köfte baharatı
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 demet maydanoz
- 2 Adet Yumurta
- Tuz
- Karabiber
Püre İçin ;
- 2 adet patates
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı ;
- Tarifimizin ana malzemesi olan köfteyi hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı içerisine kıyma , ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş soğan , ekmek , tuz ve karabiber ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Köftemizi pişireceğimiz fırın tepsisinin dibini her tarafı yağ olacak şekilde yağlayalım.
- Köftemizi tepsinin içerisine koyarak her tarafı kapanacak şekilde yayalım.
- Küçük bir tencere içerisine 2 bardak su koyduktan sonra patatesleri , ve havuçları kuşbaşı şeklinde bezelyeler ile birlikte haşlayalım.
- Aynı şekilde kabuklarını soymadan yumurtaları da su içinde haşlayalım.
- Patates ve havuçlar yumuşadıktan sonra hazır olacaktır.
- Püre hazırlamak için patatesleri haşlayarak kabuklarını soyun. Ezecek yardımı ile ezip üzerine süt ve tuz ekleyerek sürekli olarak karıştırın.
- Tepsi içinde hazır olan köftenin üzerine havuçları , patatesleri , bezelyeleri ve kabuğu soyulmuş yumurtaları bütün koyarak rulo şeklinde saralım. Kenarında kalan boşlukları da eliniz ile bastırarak köfteye yedirip düzeltebilirsiniz.
- Sebzelerin bir kısmını servis yaparken üzerini süslemek için kullanabilirsiniz.
- Fırın tepsisinin altına alüminyum folyo ile kapladıktan sonra üzerine rulo köftemizi koyalım.
- 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Köftemizi uzun servis tabağına alarak dilimleyelim , kalan sebzeleri köftenin yanına koyarak üzerlerine maydanoz gezdirin.
- Servis tabağında püre eşliğinde servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.