- Back to Home »
- •Kebap Tarifleri »
- Yoğurtlu Pideli Kebap
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
MALZEMELER:
- 1 kg. koyun kuşbaşı
- 2 soğan
- 3 adet domates
- 4 çorba kaşığı yağ
- 3 adet pide
- 500 gr. yoğurt
- Tuz
- karabiber
- YAPILIŞI:
- Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.
- 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
- Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
- Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
- Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
- Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:
- 1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
- 2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
Afiyet olsun…