Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Yoğurtlu Pideli Kebap
MALZEMELER:
  • 1 kg. koyun kuşbaşı
  • 2 soğan
  • 3 adet  domates
  • 4 çorba kaşığı yağ
  • 3 adet pide
  • 500 gr. yoğurt
  • Tuz
  • karabiber
  • YAPILIŞI:
  • Soğan rendelenir. Suyu alınıp ete ilave edilir. Birkaç saat veya bir gece bekletilir.
  • 2 kaşık yağ ile et kavrulur. Rendelenmiş domates konur. Birkaç kere karıştırılır.
  • Suyu konur. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Et yağına kalmalıdır.)
  • Pideler ısıtılıp küçük küçük kesilir. Tabağa yerleştirilip erimiş yağ gezdirilir.
  • Pidelerin üzerine çatalla çarpılmış yoğurt ve sonra pişirilen et konur.
  • Not: Kebap şöyle de hazırlanabilir:
  • 1) Kuşbaşı et şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
  • 2) Cızbız köfte hamuru yapılır, şişe geçirilip kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.
Afiyet olsun…

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -