- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Şişte Ciğer
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Mangal ateşinin ciğer ile birleşmesi sonucunda hiç tatmadığınız kadar güzel bir lezzet ile karşılaşabilirsiniz.
Malzemeler ;
- Yarım kilo kuzu ciğeri
- 250 gram kuyruk yağı
- 1 Çorba kaşığı nane
- Göz kararı kimyon
- Bir miktar kırmızıbiber
- 4-6 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı ;
- Şiş üzerinde yapılacak olan ciğer taze olmakla birlikte kuş başı şeklinde doğrayalım.
- Şiş yanında kullanacağınız kuyruk yağları da aynı şekilde ciğer boyutlarında doğranmalıdır.
- Hazırladığınız etlerinizi terbiye etmek için sadece ciğerlerin üzerine nane , kimyon ve kırmızı biber ekleyerek harmanlayın.
- Kullanacağınız şişleri öncelikle kuyruk yağı ile sildikten sonra önce ciğer daha sonra kuyruk yağı şeklinde şişlerimize dizelim.
- Şişlerin arasına dilerseniz domates veya sivri biber de ekleyebilirsiniz.
- Şişlerimizi pişirme işlemini evimizde elektrikli mangal ile yapabilirsiniz. Fakat ciğer şiş mangal ateşi üzerinde pişirilmelidir.
- Mangal üzerinde pişen ciğerlerin yağlarını almak için ara sıra pidelerin üzerine bastırarak yağını bırakabilirsiniz.
- Hafif ateşli mangal üzerinde çevrilerek pişirilen ciğer şişlerimiz sumaklı soğan veya isteğinize göre seçeceğiniz salata ile servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.