Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Şişte Ciğer
Mangal ateşinin ciğer ile birleşmesi sonucunda hiç tatmadığınız kadar güzel bir lezzet ile  karşılaşabilirsiniz.
Malzemeler ;
  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • 250 gram kuyruk yağı
  • 1 Çorba kaşığı nane
  • Göz kararı kimyon
  • Bir miktar  kırmızıbiber
  • 4-6 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı ;

  • Şiş üzerinde yapılacak olan ciğer taze olmakla birlikte kuş başı şeklinde doğrayalım.
  • Şiş yanında kullanacağınız kuyruk yağları da aynı şekilde ciğer boyutlarında  doğranmalıdır.
  • Hazırladığınız etlerinizi terbiye etmek için sadece ciğerlerin üzerine nane , kimyon ve kırmızı biber ekleyerek harmanlayın.
  • Kullanacağınız şişleri öncelikle kuyruk yağı ile sildikten sonra önce ciğer daha sonra kuyruk yağı şeklinde şişlerimize dizelim.
  • Şişlerin arasına dilerseniz domates veya sivri biber de ekleyebilirsiniz.
  • Şişlerimizi pişirme işlemini evimizde elektrikli mangal ile yapabilirsiniz. Fakat  ciğer şiş mangal ateşi üzerinde pişirilmelidir.
  • Mangal üzerinde pişen ciğerlerin yağlarını almak için ara sıra pidelerin üzerine bastırarak yağını bırakabilirsiniz.
  • Hafif ateşli mangal üzerinde çevrilerek pişirilen ciğer şişlerimiz sumaklı soğan veya isteğinize göre seçeceğiniz salata ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -