Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi


Bademli İnegöl Rosto
Bademli İnegöl Rosto adını, İnegöl köfteye olan benzerliğinden alır.
Yapılışı oldukça basit olan bu yemeği, çok bileni olmaması nedeniyle özel günlerinizde misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Bademli İnegöl Rosto tarifimiz şu şekilde :
Malzemeler ;
  • 1 paket Köfte Harcı
  • 5 damla Acı sos
  • 1 kg kıyma
  • 1 adet havuç
  • 1 avuç tuzsuz badem
  • Bir miktar ılık Su
Hazırlanışı ;

  • Köfte kıymanızın içine köfte harcını koyarak güzelce yoğurun.
  • Hangi köfte çeşidini yaparsanız yapın, gücünüz yettiği kadar süreyle yoğurmanızı tavsiye ederiz.
  • İçerisine bir miktar tuz ve acı sos ilave ederek gücünüz yettiği kadar karıştırma işlemine devam edin.
  • Köftenizin içine damak zevkinize göre istediğiniz baharatları koyabilirsiniz.
  • Köfte için hazırladığınız karışım hazır olduktan sonra bir miktar ılık su ilave ederek genişçe bir alüminyum folyo üzerine kıymanızı serin.
  • Kıyma düz bir şekil aldıktan sonra tuzsuz bademleri eşit bir şekilde üzerine koyarak kapatın.
  • Bademleri kıymayı yoğururken içine koymamamızın sebebi, bademlerin bir yerde toplanmasını engellemektir.
  • Bademler köfte içinde hazır olduğunda rulo şeklinde sararak alüminyum folyoyu kapatın.
  • Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırında yarım saat kadar pişirmeye bırakın.
  • Köftemiz hazır olduktan sonra eşit dilimler halinde pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -