- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Fırında Hindi Bonfile
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Hindi Bonfile bulmak zordur fakat büyük marketler ve kasaplarda nadir bir şekilde hindi bonfile satılabilir. Hindinin göğüs etinden yapılan bonfile ince dilimler kesilerek hazırlanır. Yapılışı oldukça kolay olan tarifimiz sizleri hiç uğraştırmayacaktır.
Malzemeler ;
- 1 paket Makarna Sosu
- 250 ml soğuk su
- 1 kg hindi bonfile
- 5 dilim Kaşar Peyniri
- Yarım kilo mantar
- 2 yemek kaşığı Margarin
- Tuz ve Pulbiber
Hazırlanışı ;
- Tarifimizde kullanacağınız makarna sosunun çeşidi damak zevkinize göre seçebilirsiniz. Makarna sosları hazır olarak marketlerde satılmaktadır. Satın aldığınız makarna sosunu tarife uygun bir şekilde hazırlayın.
- Mantarlar yıkanıp temizlendikten sonra kuşbaşı şeklinde küçük parçalar bölünür.
- Geniş bir tava içine koyduğunuz margarin eritilerek kuş başı doğranan mantarlar tavada sotelenir. Mantarların kararmaması için az miktarda su ilave edebilirsiniz.
- Diğer tarafta hindi bonfileyi nar gibi kızartmak için içi çiğ kalacak şekilde arkalı önlü pişirilir. İçinin çiğ kalmasını sağlamanız için sürekli olarak bonfileleri çevirmeniz gerekiyor.
- Sotelenmiş olan mantarlar makarna sosuna ilave edilerek tuz ve pulbiber eklendikten sonra kısık ateşte 5 dk kadar pişirilir. Çok katı olduğunu düşünürseniz bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz.
- Yanmaz fırın tepsisi veya borcam içine öncelikle pişirdiğiniz hindiler , üzerine sotelenmiş mantarlar ve en üste kaşar peynirini rendeleyerek koyulur.
- Önceden ısıttığını 200 derece fırında mantarlı sos kızarana kadar pişirilir.
- Pilav ile birlikte servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.