- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Acılı Biftek
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Sofralarınızı daha zengin göstermek için tercih edeceğiniz acılı biftek tarifini kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
- 5 Adet biftek
- Tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı sıvıyağ
- 250 gram çarliston biber
- 2 yaprak defne
- Mısır konservesi
- Soya fasülyesi
- Acı biber sosu
Hazırlanışı ;
- Bifteklerin terbiyesi için üzerine bol miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdiğiniz biftekler pişmek için hazır olacaktır.
- Biftekleri pişirmek üzere geniş bir tava içine yap koyarak kızdırın. Kızgın yağ üzerine etleri koyarak arkalı önlü bir şekilde pişirin.
- Pişen etlerin içerisine sivribiberleri doğrayarak ilave edin ve karıştırın. Biberler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Ocaktan almadan önce etin ve biberlerin suyunu süzmeyi unutmayın.
- Etleri pişirdiğiniz tava içerisine mısır , defne , soya fasülyelerini ilave ederek karıştırın. Karışım piştikten sonra üzerine etleri ilave ederek tekrar karıştırın.
- Üzerlerinden acı biber sosunu gezdirerek kapağı kapatın. Acı sevmiyorsanız üzerine herhangi bir şey eklemeyebilirsiniz.Yaklaşık 15-20 dk sonra yemeğimiz pişmiş olacaktır.
- Tava içerisinden servis tabağına aldığınız etlerin üzerine tavada kalan acı biber sosunu gezdirerek servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.