Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Acılı Biftek 
Sofralarınızı daha zengin göstermek için tercih edeceğiniz acılı biftek tarifini kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler ;
  • 5 Adet biftek
  • Tuz, karabiber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gram çarliston biber
  • 2 yaprak defne
  • Mısır konservesi
  • Soya fasülyesi
  • Acı biber sosu
Hazırlanışı ;

  • Bifteklerin terbiyesi  için üzerine bol miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirdiğiniz biftekler pişmek için hazır olacaktır.
  • Biftekleri pişirmek üzere geniş bir tava içine yap koyarak kızdırın. Kızgın yağ üzerine etleri koyarak arkalı önlü bir şekilde pişirin.
  • Pişen etlerin içerisine sivribiberleri doğrayarak ilave edin ve karıştırın. Biberler piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz. Ocaktan almadan önce etin ve biberlerin suyunu süzmeyi unutmayın.
  • Etleri pişirdiğiniz tava içerisine mısır , defne , soya fasülyelerini ilave ederek karıştırın. Karışım piştikten sonra üzerine etleri ilave ederek tekrar karıştırın.
  • Üzerlerinden acı biber sosunu gezdirerek kapağı kapatın. Acı sevmiyorsanız üzerine herhangi bir şey eklemeyebilirsiniz.Yaklaşık 15-20 dk sonra yemeğimiz pişmiş olacaktır.
  • Tava içerisinden servis tabağına aldığınız etlerin üzerine tavada kalan acı biber sosunu gezdirerek servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -