Posted by : Yunus Bayram 17 Haziran 2013 Pazartesi

Ciğer Sarma
Ciğer Sarma Edirne mutfağından gelen lezzetli ve zengin görünümlü bir yemek tarifi. Yapılışı zahmetli olsa da misafirlerinize sunacağınız en güzel tarifler arasında yerini alıyor.
Malzemeler ;
  • Yarım kilo kuzu ciğeri
  • Yeteri kadar  kuzu gömleği
  • 1 adet  soğan
  • 2  su bardağı pirinç
  • 2 demet  taze soğan
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 Çay kaşığı kuru nane
  • 1 adet  Yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı ;

  • Kuzu gömleği  ılık su içinde 1 saat bekletilir. 3 Su bardağı suyun içinde 10 dakika haşladığınız ciğerleri ocaktan alarak küçük parçalara doğrayıp soğumaya bırakın.
  • Dolmalık fıstıkları tereyağı ile birlikte kavurarak yıkanmış pirinçleri ilave edip harmanlayarak kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 su bardağı su ilave ederek suyunu çekmesini bekleyin.
  • Suyunu çeken pirinçlerin üzerine ince kıyılmış soğan,tuz , karabiber , nane ve kuş üzümü ilave ederek karıştırın.
  • Kuzu gömleği geniş bir tepsi içine serilerek İçerisine hazırladığınız pirinç ve ciğerler koyularak yuvarlak bir şekilde sarılır.
  • Sarıldıktan sonra kuzu gömleği açılmaması için kürdan yardımı ile ortasından tutturabilirsiniz.
  • 1 yumurta sarısı çırpılarak hazırladığınız ciğer sarmaların üzerine sürülerek  sıcak fırında yarım saat pişirip servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -