- Back to Home »
- •Et Yemekleri »
- Ciğer Sarma
Posted by : Yunus Bayram
17 Haziran 2013 Pazartesi
Ciğer Sarma Edirne mutfağından gelen lezzetli ve zengin görünümlü bir yemek tarifi. Yapılışı zahmetli olsa da misafirlerinize sunacağınız en güzel tarifler arasında yerini alıyor.
Malzemeler ;
- Yarım kilo kuzu ciğeri
- Yeteri kadar kuzu gömleği
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 2 demet taze soğan
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- Yarım çay bardağı kuş üzümü
- Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
- 1 Çay kaşığı kuru nane
- 1 adet Yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı ;
- Kuzu gömleği ılık su içinde 1 saat bekletilir. 3 Su bardağı suyun içinde 10 dakika haşladığınız ciğerleri ocaktan alarak küçük parçalara doğrayıp soğumaya bırakın.
- Dolmalık fıstıkları tereyağı ile birlikte kavurarak yıkanmış pirinçleri ilave edip harmanlayarak kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 su bardağı su ilave ederek suyunu çekmesini bekleyin.
- Suyunu çeken pirinçlerin üzerine ince kıyılmış soğan,tuz , karabiber , nane ve kuş üzümü ilave ederek karıştırın.
- Kuzu gömleği geniş bir tepsi içine serilerek İçerisine hazırladığınız pirinç ve ciğerler koyularak yuvarlak bir şekilde sarılır.
- Sarıldıktan sonra kuzu gömleği açılmaması için kürdan yardımı ile ortasından tutturabilirsiniz.
- 1 yumurta sarısı çırpılarak hazırladığınız ciğer sarmaların üzerine sürülerek sıcak fırında yarım saat pişirip servis edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.