- Back to Home »
- •Krep Tarifleri »
- Ispanaklı Krep
Posted by : Yunus Bayram
21 Haziran 2013 Cuma
Merhaba Sevgili yemek dostları, bugün sizlere çok sevdiğim
ve yapımı kolay bir tarif vermek istiyorum: Ispanaklı Krep…
Önce malmezelerimiz ile başlayalım:
- Krep için :
- 1 Su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 Su bardağı Süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Krebimizin iç malzemeleri ise şöyle:
- Yarım Kg Ispanak
- 1 Yemek kaşığı yağ ( sıvı yağ kullanmanızı özellikle zeytinyağını önerebilirim)
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı salça
- Malzemelerimizi hazırladıktan sonra yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz…
- İlk önce Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayalım.
- Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.
- Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave ederek karıştıralım.
- 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra kenara alalım.
- Diğer tarafta derin bir kapta un ve sütü güzelce birbirine yedirelim.
- Çırpma işlemi bitince Yumurta ve tuzu da ekleyelim ve yeniden çırpalım.
- Kreplerimizin ince olması için kıvamının kek hamurundan daha akışkan olmasına dikkat edelim.
- Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar sıvı yağı koyup kızdıralım. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayalım .
- Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alalım ve kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirelim.
- Krepler hazır olduğunda, iç malzemesini her birinin üzerine koyarak saralım ve tepsiye dizelim.
- İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.