Posted by : Yunus Bayram 21 Haziran 2013 Cuma


Ispanaklı Krep
Merhaba Sevgili yemek dostları, bugün sizlere çok sevdiğim
ve yapımı kolay bir tarif vermek istiyorum: Ispanaklı Krep…
Önce malmezelerimiz ile başlayalım:
  • Krep için :
  • 1 Su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 Su bardağı Süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Krebimizin iç malzemeleri ise şöyle:
  • Yarım Kg Ispanak
  • 1 Yemek kaşığı yağ ( sıvı yağ kullanmanızı özellikle zeytinyağını önerebilirim)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Malzemelerimizi hazırladıktan sonra yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz…
  • İlk önce Ispanakları yıkayıp bir tencerede kısık ateşte haşlayalım.
  • Eğer soğanlı yapmak istiyorsanız bu aşamada soğanı ekleyebilirsiniz.
  • Daha sonra salçayı ekleyin. Haşlanmış, süzülmüş ıspanakları ve tuz, karabiber ve kırmızı biberi  ilave ederek karıştıralım.
  • 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra kenara alalım.
  • Diğer tarafta  derin bir kapta un ve sütü güzelce birbirine yedirelim.
  • Çırpma işlemi bitince Yumurta ve tuzu da ekleyelim ve yeniden çırpalım.
  • Kreplerimizin ince olması için kıvamının kek hamurundan daha akışkan olmasına dikkat edelim.
  • Teflon tavaya bir çay kaşığı kadar sıvı yağı  koyup kızdıralım. 1 kepçe hamurdan alıp tavanın üzerine iyice yayalım .
  • Hamurun her iki yüzü piştikten sonra krepi bir tabağa alalım ve kalan tüm hamurları aynı şekilde pişirelim.
  • Krepler hazır olduğunda,  iç malzemesini her birinin üzerine koyarak saralım ve tepsiye dizelim.
  • İsteğe göre üzerine kaşar peyniri rendesi koyabilirsiniz.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Afiyet olsun.

- Copyright © KALİTELİ-YAŞAM - Hatsune Miku - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -